British Airways innfører seteavgift

Kundene må betale inntil 560 kroner å velge sete selv. SAS ønsker ikke å innføre tilsvarende ekstraavgift.

British Airways kaster seg på ekstraavgiftsbølgen, og tar betalt for setereservasjon. SAS sier det er ingen planer om å innføre noe tilsvarende. Foto: Per Ervland
British Airways kaster seg på ekstraavgiftsbølgen, og tar betalt for setereservasjon. SAS sier det er ingen planer om å innføre noe tilsvarende. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

British Airways (BA) har lenge kunnet skryte av å være et flyselskap uten ekstraavgifter, men dette glansbildet er i ferd med å rakne. Etter et gigantisk tap på flere milliarder kroner har selskapet måttet snu på flisa, og kommet opp med tiltak lavpriseselskaper som Ryanair og Norwegian innførte for flere år siden.

For kort tid tilbake droppet flyselskapet matservering på korte turer. Denne gangen er det setereservasjonen som skal belastes med avgift. For om du ønsker å være sikker på å sitte ved siden av ditt reisefølge på flyturen, eller føler det er helt nødvendig å sikre deg vindusplass, vil du bli nødt til å punge ut.

Og det er ikke bare snakk om småpenger for å få en fin sitteplass. Avgiftene varierer fra 10 til 60 britiske pund, noe som tilsvarer cirka 95 til 560 kroner, alt ettersom hvilken reise og klasse du velger. En flyreise på økonomiklasse innfor Europa vil koste 10 pund. På lengre reiser må du med det dobbelte, altså 20 pund. Ønsker du å sitte ved nødutgangene, det vil si der benplassen er ekstra behagelig, må du ut med hele 50 pund. Reisende på businessklasse må belage seg på å punge ut 60 pund for å bestemme sete selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.