Britiske flyplasser innfører ansiktsskanning

Uskyldige vil bli stoppet.

Publisert
Sist oppdatert

Britiske flyplasser vil nå bruke ansiktsskanning for å bedre sikkerheten og samtidig avvikle køene raskere.

Den britiske regjeringen håper å komme i gang med prøveordningen før sommertrafikken, skriver avisa The Guardian.

Den tradisjonelle passkontrollen blir erstattet av en ubemannet kontrollport som skanner den reisendes ansikt og sammenligner det med data lagret i passet.

Norske passasjerer blir også omfattet av prøveordningen, som gjelder alle reisende fra EU- og EØS-land som har biometriske pass.

- Storbritannias grensekontroll er allerede blant de strengeste i verden. Det tar tid. For å unngå lange køer vil vi snart prøve ut nye automatiske porter for reisende fra Storbritannia, andre land i EU og EØS, sa innenriksminister Liam Byrne til The Guardian.

Ifølge The Guardian vil ansiktsskannerne bli svært strenge passkontrollører. De vil bli innstilt for å stoppe folk om det er den minste tvil om deres identitet. Derfor vil det også være en viss prosent helt uskyldige mennesker som blir stoppet i den automatiske passkontrollen.

uvakt@ntb.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer