SAS-streiken:

Bruker 3,5 dag på reisen

Familien fra Tromsø skulle egentlig landet i Split klokka 20.00 kveld. Nå kjører de leiebil gjennom Sverige til København, før de skal fly til Sarajevo, og deretter ta tog til Kroatia - og feriehuset de har leid.

RAMMET: Familen Hansen Wilhelmsen fra Trømsø skulle egentlig vært framme på feriedestinasjonen Split mandag kveld. I stedet befinner de seg «dypt inne Sverige med leiebil på vei til København». Foto: Privat
RAMMET: Familen Hansen Wilhelmsen fra Trømsø skulle egentlig vært framme på feriedestinasjonen Split mandag kveld. I stedet befinner de seg «dypt inne Sverige med leiebil på vei til København». Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant de mange tusen nordmennene som mandag fikk kansellert sin etterlengtede flyreise til varmere strøk, som følge av pilotstreiken i SAS, er familien Hansen Wilhelmsen fra Tromsø.

Familien på fire skulle egentlig ta et fly fra Tromsø klokka 10.40 mandag formiddag, mellomlande på Oslo Lufthavn, og deretter fly til Split med en ankomst der klokka 20.00.

Når Dagbladet snakker med familien litt over klokka 21.00 mandag kveld er de ikke i nærheten av Split.

- Nå er vi dypt inne Sverige med leiebil på vei til København. Vi har 159 kilometer igjen dit. Vi har booket et hotell på Kastrup, og vil tilbringe morgendagen i København, før vi flyr videre i morgen kveld til Sarajevo, sier Maja Wilhelmsen til Dagbladet.

Hun sier det var umulig å finne fly med overkommelig pris fra København til Spilt, og at Sarajevo dermed ble det beste alternativet.

- Det blir Sarajevo. Det er fire timer fra Kroatia, så vi har booket et hotell i gamlebyen der, også må vi finne offentlig transport derfra til Kroatia dagen etter, sier hun.

Det betyr at reisens to første planlagte feriedager i Split utgår, men at de likevel kommer seg til huset de har leid sammen med to andre familier i Oberic i Kroatia til planlagt tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.