Bryggen blir (nesten) bilfri

Bryggen i Bergen er en av fire oppføringer fra Norge på Unescos liste over verdensarven. Nå skal bilene bort fra de vernede byggene.

Publisert
Sist oppdatert

Bryggen i Bergen er en av fire steder i Norge som står på Unescos liste over verdensarven. Nå skal biltrafikken som går helt inntil veggene på de gamle bygningene flyttes, for å beskytte de vernede områdene.

Skroll ned for mer.

Heftige diskusjoner

Når bilene forsvinner, blir det godt med plass foran Bryggen, der det nå bare er smale fortau. Det betyr større rom for turistene til å bevege seg rundt bryggenes front. Men det betyr også plass for næringslivet til å skape virksomhet som bringer flere turistkroner i lokale lommer. Og hva området skal brukes til skaper heftig debatt i Bergen i disse dager. Gårdeierne, riksantikvaren og byantikvaren, byens planavdeling, Stiftelsen Bryggen og interesserte bergensere melder seg alle på når det gjelder å komme med forslag til hva området foran Bryggen skal brukes. Noen vil ha uteservering, kiosker og håndverksutsalg, andre vil ha parker og åpen plass, atter andre mener at området i lang tid fremover må disponeres av de som skal restaurere bygningene.

Det eneste som foreløpig er sikkert, er at du som besøker Bergen om noen uker, kan nyte Bryggen uten nærgående biltrafikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer