Bryllupsguiden

ROMANTIKK: Roma, Rio eller stranda? Kirke, rådhus eller ambassade? Her er sommerens bryllupsguide.>>> Her kan du gifte deg>>> Verdens mest romantiske reisemål>>> Huskeliste

Publisert
Sist oppdatert
Camilla Ahm Nicklasson (30) gifter seg i Roma i sommer.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Camilla Ahm Nicklasson (30) gifter seg i Roma i sommer.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Om noen få uker sier Camilla Ahm Nicklasson (30) fra Asker i Akershus, ja. I Roma.

- Vi bestemte oss for Roma fordi jeg har studert og jobbet i Italia, og jeg har et forhold til denne byen, sier Camilla Ahm Nicklasson til DinSide.

Nicklasson og hennes utkårede følger en stadig mer populær trend. Både utenriksstasjone som vier norske statsborgere og Sjømannskirken melder at flere og flere velger nettopp utenlandsalternativene.

Eksotisk

- Mange synes det er litt eksotisk å gifte seg utenlands. Og ofte kan det bli rimeligere, sier Inge Mørland, informasjonskonsulent i Sjømannskirka til DinSide.

Camilla Ahm Nicklasson sier at et utenlandsbryllup gjør at man kan slå to fluer i en smekk. Man gifter seg og får en liten ferie med på kjøpet. Selv skal hun og hennes fremtidige ektemann leie bil og kjøre rundt i Toscana en uke.

Sjømannskirkens Inge Mørland mener også at mange ønsker seg enkle bryllup. Slik som Ahm Nicklasson.

- Det blir bare oss to, foreldre og forlovere. Vi skal gifte oss på den norske ambassaden og senere dra til et kloster som er omgjort til hotell og ta en drink. På kvelden skal vi ut å spise.

Planlegging

Camilla Ahm Nicklasson viser frem sin kjole, en nydelig beige perle- og paljettsbestrødd sak med langt skjørt og blonder.

- Det tar tre måneder å få kjolen klargjort, så man bør planlegge i forkant av et bryllup.

Og det er slett ikke bare kjoleinnkjøp som skal planlegges. Vielse på de norske ambassadene må bookes flere måneder i forveien.

- I Roma blir det lagt ut protokoller for når en kan gifte seg. Da må en være raskt ute.

På den norske ambassade i Roma, fremgår det at det ikke er ledig tid for vielse. Ambassaden vier dessuten kun tre par i uken. Men rundt 30 norske utenriksstasjoner vier norske par, dog under spesielle betingelser. Partnerskapsinngåelse er kun mulig ved tre stasjoner, i Stockholm, Haag og i Brüssel.

Vakkert og stilfullt på dette bryllupet i Mexico.

Foto: Vince Bucci/Getty Images/All Over Press Foto: Vince Bucci/Getty Images/All Over Press
Vakkert og stilfullt på dette bryllupet i Mexico.

Foto: Vince Bucci/Getty Images/All Over Press Foto: Vince Bucci/Getty Images/All Over Press Vis mer


Populært

Til tross for at Sjømannskirken i år setter inn ekstra prest på Gran Canaria, er vielseskalenderen her full. Så mange som seks par i uken giftet seg i høysesongen. Men også Sjømannskirken i København, Mallorca/Barcelona, Torrevieja og Costa del Sol er populære blant norske par. Hele 551 par ble viet på disse stedene, men til sammen 1.120 par ble viet av Sjømannskirken i 2005. Sjømannsprestene velsigner også borgerlig inngåtte par over hele verden.

Ville påfunn

Utover de regulære vielsene på en ambassade eller i Sjømannskirken, finnes det i dag nesten ikke grenser for hvor og hvordan en kan gifte seg. Er du interessert i et bryllup utenom det vanlige, så er en søkemotor på Internett et godt sted å hente inspirasjon.

Sjømannskirken sier på sin side at mange av dens tilknyttende prester er ambulerende og vil kunne være villige til å velsigne inngåtte ekteskap nær sagt hovr som helst i verden. Men reglene er omtrent de samme som når en prest stiller opp for å vie på utradisjonelle steder i Norge: Forhør deg med ham/henne i forkant.

>>> Her kan du gifte deg
>>> Verdens mest romantiske reisemål
>>> Huskeliste

RELATERTE ARTIKLER

Foto: Las Vegas Wedding Bureau
Foto: Las Vegas Wedding Bureau Vis mer


Bryllyp i Las Vegas

JA,JA,JA: Gjør som Elvis, Zsa Zsa Gabor og Bruce Willis.

Les mer

Bøgebryllup i Barcelona

Foto: Christopher Furlong/Getty Images/All Over Press
Foto: Christopher Furlong/Getty Images/All Over Press Vis mer


ROMANTIKK: Bryllupsplanlegging for Ole og Per.

Les mer

Undervannsbryllup

Foto: Ocean Park
Foto: Ocean Park Vis mer


BRYLLUP: Glem hårstyling og sminke. Gift deg under vann i Hongkongs Ocean Park.

Les mer

Flytebrullup

Foto: Weddingsonwater.com - IKKE TIL GJENBRUK
Foto: Weddingsonwater.com - IKKE TIL GJENBRUK Vis mer


VÅTT: BRYLLUP: Si ja i et flytekapell. Bare i Amerika?

Les mer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer