Budapest

Ingen tur til østeuropas Paris uten spa: Her er mer enn 100 aktive termiske kilder. Men den ungarske hovedstaden er blant de dyrere blant våre østlige storbyalternativer.

Publisert
Sist oppdatert

Budapest, inkludert elvebankene ved Donau, Buda slottskvarter og Andrássy Avenue er notert som verdensarv i Unescos lister.

- Det er en av verdens mest enestående urbane landskap og illustrerer storhetstiden i den ungarske hovedstadens historie, skriver Unesco om Budapest.

Budapest ble født i 1873, da stedene Buda, Óbuda og Pest ble forenet. Byen strekker seg ut over 525 kvadratkilometer; en trededel av byen befinner seg på den flate østsiden av elven Donau, kalt Pest, og en tredjedel av byen befinner seg på vestsiden, kalt Buda.

19 prosent av Ungarns befolkning er bosatt i Budapest, nærmere bestemt 1.886.000 mennesker.

>> Klikk her for å se bildespesialen fra alle byene

Vær og temperatur

Januar er kaldeste måned, og juni, juli og august er varmeste måneder med temperaturer på rundt 19 grader i juni, 24 grader i juli og 21 grader i august. Gjennomsnittlige makstemperatur er 24 grader i juni, 27 grader i juli og 26 grader i august, ifølge The Weather Channel.

Det er 35 dager med regn i løpet av ett år, og 1.853 timer med sol, ifølge Budapests turistinformasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer