Budsjetturistens miniguide til Bulgaria

Billiglandet Bulgaria ligger på interessetoppen blant budsjettbevisste chaterturister i år. Hva bør du få med deg herfra?

Publisert
Sist oppdatert

Bulgarias lave priser virker som en magnet på budsjettbevisste turister, og en pristest utført av DinSide i vår viser at Bulgaria også er det billigste charterlandet. Men hva bør du få med deg av opplevelser i dette lavprisparadiset?

 • Her er en miniguide til Bulgarias severdigheter
 • Bulgaria i korte trekk

  Bulgaria har 8,2 millioner innbyggere, en drøy million av disse bor i hovedstaden Sofia. De nesten 40 milene med sandstrender på kystlinjen langs Svartehavet er det du først vil møte som charterturist i Bulgaria. Området var tidligere kommunistpampenes luksusferiested, men er nå vel tilpasset vestlige turister, og har blitt sommerens store budsjettfavoritt for barnefamilier og ungdom fra hele Vest-Europa.

  Temperatur, språk og penger

  Sommertemperaturene varierer mellom 25 og 30 grader i snitt, og den beste tiden å reise hit for varm ferie, er fra mai til september. Bulgarerne benytter det kyrilliske alfabetet, men skilt ved motorveiene, på flyplasser og feriesteder står også i latinske bokstaver. Valutaen er leva, som kommer i myntenheter fra 1 til 50. En leva er verdt drøyt fire kroner. Lonely Planet skriver at det er lettere å veksle kontanter enn reisesjekker, og at det er godt med minibanker i Sofia og ved Svartehavet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.