Budsjetturistens miniguide til Bulgaria

Billiglandet Bulgaria ligger på interessetoppen blant budsjettbevisste chaterturister i år. Hva bør du få med deg herfra?

Publisert
Sist oppdatert

Bulgarias lave priser virker som en magnet på budsjettbevisste turister, og en pristest utført av DinSide i vår viser at Bulgaria også er det billigste charterlandet. Men hva bør du få med deg av opplevelser i dette lavprisparadiset?

 • Her er en miniguide til Bulgarias severdigheter
 • Bulgaria i korte trekk

  Bulgaria har 8,2 millioner innbyggere, en drøy million av disse bor i hovedstaden Sofia. De nesten 40 milene med sandstrender på kystlinjen langs Svartehavet er det du først vil møte som charterturist i Bulgaria. Området var tidligere kommunistpampenes luksusferiested, men er nå vel tilpasset vestlige turister, og har blitt sommerens store budsjettfavoritt for barnefamilier og ungdom fra hele Vest-Europa.

  Temperatur, språk og penger

  Sommertemperaturene varierer mellom 25 og 30 grader i snitt, og den beste tiden å reise hit for varm ferie, er fra mai til september. Bulgarerne benytter det kyrilliske alfabetet, men skilt ved motorveiene, på flyplasser og feriesteder står også i latinske bokstaver. Valutaen er leva, som kommer i myntenheter fra 1 til 50. En leva er verdt drøyt fire kroner. Lonely Planet skriver at det er lettere å veksle kontanter enn reisesjekker, og at det er godt med minibanker i Sofia og ved Svartehavet.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer