Bunnfrossent teater

Teater blir neppe det samme etter dette: Isteater i Nord-Sverige i form av det berømte Shakespeareteateret ved Themsen - The Globe.

Iskaldt teater i Jukkasjärvi. Foto: Icehotel/Harry Johansen Foto: Icehotel/Harry Johansen
Iskaldt teater i Jukkasjärvi. Foto: Icehotel/Harry Johansen Foto: Icehotel/Harry Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svensk utgave av Shakespeare med ultranordisk profil. Det er hva du kan oppleve ved Torneelvens bredder i vinter. Verdens kanskje mest omtalte ishotell, som ligger i Jukkasjärvi, utvider med nye opplevelser. Nå kan du også oppleve klassisk teater i bunntæla omgivelser. En kopi av The Globe, Shakespeareteateret ved Themsen, står klar for teatergjester nå. Og med sesong til april, har du fortsatt litt tid på deg til å oppleve isteateret.

Se mer under annonsen

Hamlet snakker samisk

Intens Hamlet på samisk. Foto: Icehotel/Harry Johansen Foto: Icehotel/Harry Johansen
Intens Hamlet på samisk. Foto: Icehotel/Harry Johansen Foto: Icehotel/Harry Johansen Vis mer


Ikke nok med at det er iskaldt. De har også valgt å tilpasse språket til omgivelsene: Hamlet spilles nemlig på samisk. Og det er norske skuespillere som står bak karakterene. Den danske prins viser seg altså i Nord-Sverige spilt av skuespillere fra BeaivvᚠSámi Teáhter, det samiske nasjonalteateret fra Kautokeino. En skribent i den britiske storavisen Telegraph har akkurat sett en av forestillingene og sier følgende:

"This astonishing, beautiful Hamlet on ice is a triumph. I urge you to go to see it for a truly life-enhancing experience."

Her spares det ikke på adjektivene med andre ord.

Show og teater til svenskepriser

Det er ikke bare Hamlet som står på programmet i den svenske isgloben. Efva Lilja Dance company skal ha danseforestilling, Arja Saijonmaa holder flere konserter. Andre gjesteartiser vil også holde forestillinger både i februar og mars.

Teatertruppen fra Kautokeino skal i tillegg til Hamlet også spille en danse- og joikeforestilling sammen med Kirunas sameteater. Forestillingen har fått navnet Jasat, og skal vise det beste av samisk joik i dag.

Du kan se forestillingene for en billettpris på SEK 495/875 per person (NOK 415/733) - det er billigere på "bakken" enn i "boksene". Gjesteopptredener kan du se fra 245 til 495 svenske kroner. (205 til 415 norske kroner) Sesongens siste forestilling holdes den 6. april.

- Om ikke det kommer store grupper, er vi aldri utsolgt. Det er plass til 520 personer i teateret, forteller Ice Globe Theaters koordinator, Martin Liabæck til DinSide Reise.

Mer is på DinSide:
Om ishotellet, omtale fra 2000.
Altas ishotell.
Iskald fryd på Budor.

Eksterne lenker:
Teateret: BeaivvᚠSámi Teáter
Ishotellet og globen: Ishotell


Ut på reise?

Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer