Business class - verdt pengene?

Full luksus og effektiv reisetid? Hva får en egentlig for businessclassbilletten?

Publisert
Sist oppdatert

Mer mat og drikke, velutstyrte lounger, prioritert innsjekking og bagasje, mer plass til arbeid og avslapning og full fleksibilitet i forhold til endringer. Grunnene til at noen velger å betale titusener av kroner for forretningklasse-billettene er mange.

- Det fremste argumentet for å fly businessclass, er fleksibiliteten, sier Siv Meisingseth, pressetalssjef i SAS til DinSide. – Du kan helt inntil avreise gjøre om billettene.

Meisingseth er ukjent med hvor stor andel de forretningsreisende utgjør av selskapets totale passasjertall.

Nedgangstider

Både flyselskaper og de reisende selv har kuttet på utgiftspostene. Ifølge Statistisk sentralbyrå brukte norske næringer 11,1 millioner kroner på flytransport i 2002. Til sammenligning brukte de 11,9 millioner kroner i 2001. SAS har siden 2001 opplevd en nedgang på forretningsreisesegmentet på 20 prosent i forhold til tiden før 11/9. British Airways la i høst ned første klasse på seks interkontinentale strekninger. Men stadig velger noen å kjøre business til titusenvis av kroner.

SAS

SAS tilbyr ikke lenger forretningsklasse på sine skandinaviske ruter. SAS lover fleksibiletet i forhold til endringer inntil siste time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer