Business class - verdt pengene?

Full luksus og effektiv reisetid? Hva får en egentlig for businessclassbilletten?

Publisert
Sist oppdatert
Business class - mer enn vin og pent bestikk?
Business class - mer enn vin og pent bestikk? Vis mer

Business class - verdt pengene?

 1. Sabla dyr biff


Mer mat og drikke, velutstyrte lounger, prioritert innsjekking og bagasje, mer plass til arbeid og avslapning og full fleksibilitet i forhold til endringer. Grunnene til at noen velger å betale titusener av kroner for forretningklasse-billettene er mange.

- Det fremste argumentet for å fly businessclass, er fleksibiliteten, sier Siv Meisingseth, pressetalssjef i SAS til DinSide. – Du kan helt inntil avreise gjøre om billettene.

Meisingseth er ukjent med hvor stor andel de forretningsreisende utgjør av selskapets totale passasjertall.

Nedgangstider

Både flyselskaper og de reisende selv har kuttet på utgiftspostene. Ifølge Statistisk sentralbyrå brukte norske næringer 11,1 millioner kroner på flytransport i 2002. Til sammenligning brukte de 11,9 millioner kroner i 2001. SAS har siden 2001 opplevd en nedgang på forretningsreisesegmentet på 20 prosent i forhold til tiden før 11/9. British Airways la i høst ned første klasse på seks interkontinentale strekninger. Men stadig velger noen å kjøre business til titusenvis av kroner.

SAS

SAS tilbyr ikke lenger forretningsklasse på sine skandinaviske ruter. SAS lover fleksibiletet i forhold til endringer inntil siste time.

DinSide fikk følgende tilbud på forretningsklasse-billetter: Tur-retur Oslo – Paris koster 12.559. Den samme distansen på turistklasse koster 4.342 kroner.

British Airways

Stiv pris og full fleksibilitet hos British Airways.

Oslo – Paris via London på business class koster 13.259 kroner, mens billigste reise kommer på 3.899 kroner. Den billigste reisen kan ikke avbestilles. Forretningsreisende tilbys fullservice-lounger på de store flyplassene. På langdistansereiser med British Airways får forretningsreisende helt nedfellbart flysete.

Air France

Air France tilbyr Tempo Challenge på sine ruter i Europa og til Nord-Afrika og Israel. Dette konseptet tilbyr egen innsjekking, full fleksibilitet i forhold til endringer og tilgang til Air Frances full-service-lounger på Charles de Gaulle. Ombord er det egen kabin. Ifølge Air France koster konseptet 17 prosent mindre enn full business class-billett.

Fly business class?

Er du villig til å betale mer
for fleksibilitet og ekstraserice? (Avsluttet)
Nei(61%) 512
Ja(39%) 322
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Braathens

Braathens tilbyr forretningsklasse på avganger til Aberdeen, London og Dublin. Fleksibilitet i forhold til endringer og ett sete mellom hver passasjer på førsteklasse. Prisen på forretningsklasse ligger på cirka 10.000 kroner. DinSide fant turistklassebilletter som kostet fra 1.027 for strekningen Oslo - Dublin på midtukeavganger.

 • KOMMENTAR: Sabla dyr biff
 • Les!

  Fantasipriser fra flyselskapene
  En natt på krøtterklasse
  Victor taper med SAS
  Gratisbilletter - en ny trend?
  Nye supersoniske fly på gang
  Trange flyseter et sikkerhetsproblem


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer