Business til lavpris

Flyselskapene kappes om å kappe kostnader i kampen om å tilby de billigste billettene. SAS-eide Spanair gjør nå det motsatte.

Både flyselskapene og passasjerene vil spare penger.
MONTASJE
Både flyselskapene og passasjerene vil spare penger.
MONTASJE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavprisselskapene fløy inn 14,2 prosent av alle utenlandske turistene til Spania i fjor, og denne trafikken økte med 44,6 prosent i forhold til året før. De spanske selskapene Iberia og Air Europa har tatt opp konkurransen med lavprisselskapene og kuttet servicen ombord til fordel for billigere billetter. Dermed har Spanair motiver nok til å sette i gang med nye insentiver i lufta.

VIP-service

Fra og med i dag forsvinner turistklassen, og passasjerene går over til klasse Business Avant på Spanairs fly. Samtidig blir den tradisjonelle forretningsklassen forbedret. På Business Avant er maten gratis, det er aviser og man får aksess til VIP-loungene, dette uten at billettene blir dyrere. Med dette grepet håper flylinjen å øke belegget på turistklasse - som i dag er på på 60 prosent - og samtidig stjele forretningsreisende fra andre selskaper.

Spanairs flyflåte består av 53 fly, 31 MD80, fire Boeing 717-, fem Airbus 321-200- og 14 Airbus 320-200-fly.

Dette ifølge den spanske avisen El Mundo på nett.

Lignende konsept til Skottland

Flyselskapet Duo har fått mye oppmerksomhet for å tilby businessclass til lavpris på sine ruter mellom Oslo og Skottland. Litt mer informasjon finner du her. Danske Maersk har også satset på en ny vri i konkurransen med lavprisselskapene - her selges flysetene etter størrelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.