Transport fra Las Palmas flyplass

Buss eller taxi? Vi har testet begge alternativer

Vil du reise billig fra flyplassen til hotellet på Gran Canaria, er lokalbussen det beste alternativet.

FRA FLYPLASSEN: Du kan velge buss eller taxi fra flyplassen i Las Palmas - vi har prøvd begge deler. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FRA FLYPLASSEN: Du kan velge buss eller taxi fra flyplassen i Las Palmas - vi har prøvd begge deler. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som kjent er det mange alternativer å velge mellom innen transport til Oslo lufthavn og Torp, selv om både reisetida og prisen kan variere avhengig av hva du velger.

Er du lei av mørke og vinter og skal til Gran Canaria, finnes det også her flere måter å komme seg fra flyplassen og videre til destinasjonen på.

Men bør du satse på taxi, eller er buss et vel så bra alternativ? Vi har prøvd begge deler.

Buss til «norskekysten»

Skal du sørover til områdene som er svært populære blant nordmenn, som Puerto Rico, Arguineguín eller Maspalomas, går det buss sørover fra flyplassen som bruker i overkant av en halvtime, avhengig av hvor du skal gå av.

BE OM HJELP: Er du i tvil om hvilken buss du skal velge, gir busselskapet info på flyplassens holdeplass. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BE OM HJELP: Er du i tvil om hvilken buss du skal velge, gir busselskapet info på flyplassens holdeplass. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Ekspressbussen, som har bussnummer 91, har avgang hver time fra flyplassen, fra og med 06:15 om morgenen. Er du usikker på hvilken buss du bør velge, fant vi en egen bussguide som gav informasjon om bussene til de reisende ved busstoppet.

Bussene, som kjøres av busselskapet Global, er det ingenting å utsette på.

BRA STANDARD: Buss er absolutt et godkjent transportmiddel på Gran Canaria. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BRA STANDARD: Buss er absolutt et godkjent transportmiddel på Gran Canaria. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

De er relativt nye og i god stand. Og en bussbillett er langt fra dyrt: Én voksen betaler 5,95 euro, nærmere 55 kroner med dagens kurs. Altså blir det billig selv om dere er for eksempel en familie på tur.

Og skal du reise fra flyplassen tidlig om morgenen, går det busser fra de sørlige turistområdene til flyplassen allerede fra 06:15 og hver time utover dagen.

Taxi til flyplassen

Da Dinside var på reportasjetur, valgte vi taxi fra Puerto Rico sør på øya, tilbake til flyplassen før hjemreise.

SKAL HA TAKSAMETER: Styr unna taxier uten taksameter, som da antakelig er pirattaxier. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SKAL HA TAKSAMETER: Styr unna taxier uten taksameter, som da antakelig er pirattaxier. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Den største fordelen med en taxi, er at den som kjent møter opp på overnattingsstedet på det tidspunktet du måtte ønske. Bortsett fra dette, er det ingen viktige grunner til å velge taxi fremfor buss, etter det vi kunne erfare.

Taxi er dyrere: Vi betalte 50 euro for tre personer - altså rundt tre ganger så mye som med buss, for samme strekning. Dessuten var reisetida bare noen minutter kortere med taxi enn med buss.

Bestill taxi direkte

Velger du likevel å ta taxi, er det greit å være klar over at det lønner seg å booke denne direkte med en taxisjåfør i forveien. Ringer du derimot til taxisentralen, vil du betale noe ekstra i kommisjon, ifølge taxisjåfør Acoraida Alonso. Det samme rådet fikk vi hos vår AirBnB-utleier.

- Det er også endel pirattaxier her, som gjerne avtaler en pris som er høyere enn med vanlig taxi, forteller Alonso videre.

BOOK DIREKTE: Da slipper du unna ekstra utgifter i provisjon til taxisentralen, sier taxisjåfør Acoraida Alonso. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BOOK DIREKTE: Da slipper du unna ekstra utgifter i provisjon til taxisentralen, sier taxisjåfør Acoraida Alonso. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Offisielle taxier på Gran Canaria har derimot alltid takstameter. Men bare et utvalg taxier tar betalt med kort, så sjekk prisen på forhånd og ha euro-sedlene klare.

Til kortere turer er taxi et praktisk og rimelig alternativ på Gran Canaria, i tillegg til de lokale bussene.

Les også hvorfor taxiturer fra Gardermoen koster 90 kroner ekstra.

Trenger du leiebil?

Mange velger leiebil når de drar på ferie utenlands, men om du faktisk trenger leiebil avhenger av hvilke ferieplaner du har:

Skal du i hovedsak være på sørkysten av øya og reise lite rundt, er det ikke behov for leiebil, ikke minst med tanke på de lave taxiprisene.

Er planen derimot å utforske øya med alt det innebærer av fjell og landsbyer, kan nok leiebil være et smart alternativ.

LES OGSÅ:
På Gran Canaria er det sjøvann i springen. Sjekk om det er trygt å drikke
Pristest: Det er gode grunner til å droppe baguettekjøpet på OSL

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer