Buss for tog på Østfoldbanen

Reisende på Østfoldbanen må forberede seg på nok ei uke med buss for tog.

BUSS FOR TOG: Reisende på Østfoldbanen må forberede seg på buss for tog enda ei uke, etter at arbeidene med signalanlegg på nye Ski stasjon tar lenger tid enn planlagt. Bane NOR sier oppstarten nå er utsatt til 24. august. Vy sier det er en utfordrende situasjon med planlegging av alternativ transport, også nå som skolene starter opp igjen neste uke. Foto: Kristin Sørdal
BUSS FOR TOG: Reisende på Østfoldbanen må forberede seg på buss for tog enda ei uke, etter at arbeidene med signalanlegg på nye Ski stasjon tar lenger tid enn planlagt. Bane NOR sier oppstarten nå er utsatt til 24. august. Vy sier det er en utfordrende situasjon med planlegging av alternativ transport, også nå som skolene starter opp igjen neste uke. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerarbeidene på Østfoldbanen skulle etter planen være ferdige allerede forrige uke og togene skulle opprinnelig starte opp igjen denne uka - men dette ble utsatt nok ei uke.

Nå melder Bane NOR at de fremdeles ikke er i mål, og at togtrafikken over Ski stasjon utsettes til 24. august.

Reisende på Østfoldbanen må dermed forberede seg på enda ei uke med alternativ transport og buss for tog.

Konserndirektør i VY tog, Arne Fosen, sier i en pressemelding at dette setter dem i en utfordrende situasjon, samt at skole- og jobbstart for mange kommende uke også gjør planleggingen av alternativ transport krevende.

Østfoldbanen skulle egentlig åpnet for trafikk fra 10. august.

Det er i dag stengt for togtrafikk mellom Kolbotn og Ås/Kråkstad.

- Utfordrende situasjon

Grunnen for forsinkelsene hos Bane NOR er behov for ytterligere testing av et nytt fjernstyringssystem på nye Ski stasjon, som også egentlig skulle åpne 10. august.

Ifølge Bane NOR, er sikkerheten i det tekniske anlegget for den nye stasjonen godkjent, men de er ikke fornøyde med stabiliteten i kommunikasjonssystemet. Det er dette de nå jobber med å få på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer