Buss til lands og til vanns

Hvorfor bare holde seg på veien?

Foto: Amphicoach
Foto: Amphicoach Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen buss, det er ingen båt - det er en amphicoach!

Denne noe merkelige doningen er altså en buss som også fungerer som en båt.

Det er skotten George Smith som står bak den originale farkosten. Amphicoach er ment for turistindustrien. Hva med en kombinert sightseeingtur til lands og til vanns?

Amfibiefartøy er ingen ny ting. Flere steder kan du være med på amfibieturer, for eksempel med Ducktours i London, men da dreier det seg om åpne doninger som ser ut som båter med hjul.

Amphicoach ser ut som en vanlig buss, og har plass til rundt 50 passasjerer. Når bussen kjøres ut i vannet, vil hjulene trekke seg inn i skroget, som er laget av sterkt aluminium. Dermed er bussen klar til å sette til havs - med en toppfart på åtte knop.

- Snart vil ikke folk lenger være fornøyde med bare en vanlig guidebusstur. De vil ha hele pakka, en guidebusstur med et sjøcruise inkludert, hevdet en talsperson for selskapet Amphicoach ifølge Ananova.

Vel, vi er ikke helt overbevist om at amfibiebussen blir en verdensuksess, men den ser jo ganske morsom ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer