Byene som vokser raskest

Du har nok bare hørt om et par av dem.

Foto: Dinesh Sutar
Foto: Dinesh Sutar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jordens befolkningsvekst er eksplosiv. Såpass fort formerer vi oss, at en del eksperter er redd for fremtiden, siden det er begrenset hvor mange mennesker planeten vår klarer å fø på.

I juli 2008 var det estimert at verdens befolkning telte 6,7 millioarder. Tall fra World Resources Institute estimerer at verdens befolkning vil øke med 34 prosent innen 2050 - vi vil bli 2,3 milliarder flere mennesker, og dermed telle ni milliarder.

Per i dag er det Kina som har størst befolkning, men India er i ferd med å ta igjen sitt naboland.

Les også: Ekspertene har talt - dette er verdens ti beste byer

Byer er magneter

Trenden er at stadig flere trekker til byene, og dermed eksploderer byene i størrelse. Dette kjenner vi igjen også i Norge. Riktignok er ingen av våre byer store sett med internasjonale øyne, men distriktene blir stadig tynnere befolket, mens for eksempel Oslo vokser raskt. Det estimeres at Oslo vil ha en befolkning på 768.000 i 2030. I dag bor det omtrent 550.000 mennesker i Oslo. Akershus vil vokse like kraftig. I dag bor cirka 23 prosent av Norges befolkning i Oslo og Akershus. Det tilsvarer litt over 1,1 millioner mennesker. Innen 2030 vil dette tallet ha økt til nesten 1,5 millioner, tror statistikerne. Les mer om dette her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer