Reisetips:

- Byens beste sjekkested

Spektakulære saunaopplevelser er blitt de heteste reisemålene i Norge.

HETE MØTER: Oslo Badstuforening er en av mange som har opplevd stor tilstrømning av gjester. Foto: Becky Zeller
HETE MØTER: Oslo Badstuforening er en av mange som har opplevd stor tilstrømning av gjester. Foto: Becky Zeller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Badstubølgen har truffet Norge for fullt. Flere og flere byer og bygder har fått publikumsåpne badstuer i spektakulære omgivelser. Badstuer med store vinduer og fabelaktig utsikt, badstuer med påhengsmotor som frakter badstugjestene rundt på fjorden eller elva, eller badstu med konsertlokale - for å nevne noen.Men hvor finner man de fineste og mest uforglemmelige?

Drømmene

- Vi har samlet fjorten av de beste drømmene som har fått vokse videre til ekte drømmebadstuer rundt om i hele Norge, forteller forfatterne Knut Lerhol og Hallgrim Børhus Rogn, som står bak boka Badstufolk.

Norsk badstukultur og veien til gode badstuopplevelser for single, venner, kolleger, familie, barn og voksne presenteres i full bredde.

Finn en venn

- Badstuene våre er byens beste sjekkested. Det handler ikke om at folk har lite klær på seg, det handler om den tilstedeværelsen og nysgjerrigheten som kommer naturlig inn i badstua. Samtidig fyller badstua en samfunnshus-funksjon, og vi håper at badstuer bli en like vanlig del av bybildet som samfunnshus og svømmehaller. Skal du ha en bra bydel eller bygd, så bør det være ei badstue der, like naturlig som en kino eller kafé, sier Ragna Fjeld, daglig leder av Oslo badstuforening i badstuboka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer