Byggeboom i Dubai

Aldri før har en så stor del av verdens samlede byggebransje befunnet seg på ett sted samtidig.

Burj Al Arab - det seilformede hotellet med syv stjerner. Foto: Pravit Nuntanasirivikrom Foto: Pravit Nuntanasirivikrom
Burj Al Arab - det seilformede hotellet med syv stjerner. Foto: Pravit Nuntanasirivikrom Foto: Pravit Nuntanasirivikrom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dubai må være alle arkitekters våte drøm – her er det nemlig bare fantasien (og hva som er fysisk mulig) som setter grenser for hva som kan konstrueres.

Det finnes vel knapt noe sted i verden hvor det bygges i så stor skala som det gjøres i Dubai akkurat nå. Store deler av verdens anleggsmaskiner og byggherrer er samlet til byggefest i emiratet, og de mest utrolige arkitektoniske kreasjoner popper stadig opp, både på land og i vann.

Rasende utvikling

Det finnes ikke mange steder som har utviklet seg i en så rasende fart som det Dubai har. For bare femti år siden var byen en rolig, liten fiskerby med bare 5-6.000 innbyggere, og beboerne livnærte seg av fiske og perledykking.

I 1967 ble det funnet olje i Dubai, noe som har en stor del av æren for den raske utviklingen og dagens velstand. Det ble imidlertid raskt klart at oljen ikke kom til å vare, og man forventer nå at reservene vil være tømt innen tjue år.

Fordi dubaierne skjønte så raskt at de ikke kunne leve av olje for alltid, begynte de på utviklingen av det som i dag er en hypermoderne turistby, og Dubai får allerede langt større inntekter fra turisme enn fra olje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer