Bygger roterende hotell

Dette hotellet er for alle som blir misunnelig på utsikten til naboens hotellrom.

RUNDTUR: Hvis alt går etter planen (og det gjør det jo ikke alltid), vil det roterende hotellet med den blå sirkelen rundt sørge for at alle får utsikt mot havet - på et eller annet tidspunkt.
RUNDTUR: Hvis alt går etter planen (og det gjør det jo ikke alltid), vil det roterende hotellet med den blå sirkelen rundt sørge for at alle får utsikt mot havet - på et eller annet tidspunkt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ser sikkert det morsomme i at et rundt, roterende hotell skal oppføres som et samlende turistmonument i byen Split i Kroatia, men den slags billige poenger utnytter ikke vi her.

Motivet bak det utrolige konsepthotellet er rett og slett et slags ønske om en sosialdemokratisk hotellpolitikk (våre ord), i den forstand at designer Richard Hywel Evans ved designbyrået Studio RHE hadde som utgangspunkt at alle rommene skal ha utsikt mot sjøen - i det minste for en liten stund.

Det beskjedne tre-etasjers hotellet skal nemlig rotere med en hastighet på 1.3 runder per døgn.

Ikke alt går rundt

Med en diameter på 61 meter tar forsåvidt hotellet litt igjen i bredden sammenliknet med høyden. Inngangen ligger under bakkeplan, i en etasje som, for å unngå total forvirring blant nye gjester, ikke roterer.

Denne delen av en hotellet er en slags sylinder med en diameter på 22 meter, som ligger på innsiden av den roterende delen. Her finner en også de delene av hotellet som ikke har så godt av bevegelse, som for eksempel trapper og heiser.

Den roterende kolossen vil bli bygget ved et lokalt skipsverft, der de ferdige stålseksjonene til slutt settes sammen på hotelltomta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer