Bygger sjøboder ved Saltstraumen

Bodø/Tromsø (NTB-Jan-Morten Bjørnbakk): Bodø bystyre går inn for bygging av 80 sjøboder ved utløpet av Saltstraumen.

Publisert
Sist oppdatert

Kommunen trosser dermed regjeringens ønske om å stanse utbygginger i strandsonen. Utbyggingen av sjøhus, båt- og parkeringsplasser nært den populære turistattraksjonen har vært svært omstridt.

Mer enn 6.500 personer har undertegnet et opprop mot utbyggingen. Underskriftene ble overlevert ordfører Odd Tore Fygle før kommunestyremøtet torsdag. Men til ingen nytte. I kommunestyret torsdag gikk 30 av 39 representanter inn for omreguleringen som åpner for sjøbodbyggingen. Det var Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet som sikret flertall for utbyggingen som er kostnadsregnet til 10 millioner kroner.

Vil anke

Den sterke motstanden gjorde utfallet av saken spennende helt opp til behandlingen i bystyret. Men da både Ap, Høyre og Frp falt ned på et ja, var saken avklart. SV, Sp, Venstre og Rødt har til sammen bare ni bystyrerepresentanter.

Den lokale aksjonsgruppa mot utbyggingen varsler at de vil anke vedtaket inn for Miljøverndepartementet. Motstanderne i kommunestyret varslet at de vil støtte denne anken. De hamret løs mot «betongkameratene» og advarte mot hvordan utbyggingen vil bli oppfattet utad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer