Byliv på Yucatán

Vil du slippe unna de verste turisthordene, kan det være en idé å besøke en av byene på Yucatán.

Publisert

Tro ikke at Yucatán er bare strender, turistattraksjoner og hotellbyer. Halvøya har også byer, der mange av innbyggerne lever uavhengig av turismen. Vi presenterer tre byer som ligger i kjørbar avstand. Den største byen er hovedstaden i Yucatán, Mérida.

Drar du til Mérida fra nabostaten Campeche kan du velge å kjøre Maya-ruten. Da passerer du en rekke små Maya-landsbyer, og du kan stoppe ved ruinene i Uxmal.

Mérida – den hvite byen

Vi kjørte fra innlandet i Mexico, langs Vestkysten av Yucatán gjennom Campeche. Første stopp tok vi i Merida, eller den hvite byen. I Merida bor det drøye 600.000 innbyggere, og alle elsker tacos. Byen er kjent for sine kylling-tacos som serveres til frokost på hvert gatehjørne. Forvent deg ikke norske tacos med mais, ferske tomater og kjøttdeig. Meksikanske tacos er noe helt annet.

Mérida ble grunnlagt i 1542, hovedsakelig av spanske nybyggere. Byen ble bygd opp omkring Maya-byen Tihoo. Byen har tilnavnet ”Den hvite byen”, men hvit er den ikke. Alle gatene i Mérida er enveiskjørte, og husene er i spansk-kolonistil, gjerne malt i pastelltoner. Mérida har en rekke museum, kirker og plazas som er verdt å se. I tillegg er byen det kommersielle senteret på Yucatán.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer