Bysykkeltilbudet utvides

I løpet av årets sykkelsesong vil flere bysykler og stativer pryde bybildet. Av: Elin Evanger

Tomme sykkelstativer: Møtt dette synet litt for ofte i fjor? Ikke fortvil, i år blir det forandringer.  Foto: Elin Evanger
Tomme sykkelstativer: Møtt dette synet litt for ofte i fjor? Ikke fortvil, i år blir det forandringer. Foto: Elin Evanger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden bysyklene trillet ut på gaten for første gang i 2001 har tohjulingen vært et sikkert vårtegn i både Oslo, Trondheim og Drammen. Det miljøvennlige fremkomstmiddelet har vist seg så populært at det til tider har vært vanskelig å oppdrive sykler ved behov, ei heller har det vært plass når sykkelen ønskes parkert igjen etter bruk. – Jeg har flere ganger måttet ta sjansen på å sette fra meg sykkelen ved et fullt stativ. Heldigvis har det gått bra fordi bilene har kommet like etter meg, men jeg vet om flere som har måttet betale for stjålne sykler, sier Stephanie Haugerud til DinSide. 20-åringen har benyttet seg av bysykkelordningen i Oslo i to år, og er svært positiv til at tilbudet nå utvides. Hun presiserer likevel at det bør tenkes nøye gjennom hvor kapasiteten utvides hvis det skal ha noe for seg.

– Det er viktig at nye sykler og låser kommer på plass der hvor det er størst pågang. For eksempel ved Festningen hvor jeg ofte parkerer. Der er det mange som skal til og fra jobb i rushtiden.

Stjålet sykkel? Slik får du best mulig dekning

Ønsker utvidelse

I løpet av de siste årene har reklameselskapet Clear Channel, som drifter tjenesten, flere ganger ytret ønske om å utvide kapasiteten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer