Bytt bolig i ferien

Du overlater husnøkkelen til eneboligen din på Snåsa til den franske familien du har blitt kjent med via boligbytteaktørene og kaster deg på flyet til Saint Tropez. Her venter en villa ved kysten. Det er ikke uten grunn at boligbytting er blitt en populær ferieform.

Publisert
Sist oppdatert

Nesten gratis ferie, ingen sutrete solbrente og ukjente unger i bassenget og privat hage. Stadig flere norske familier prøver seg på boligbytte, og kommer seg til steder de neppe hadde fått sett på annet vis. Til en kostnad som så vidt overstiger flybillettprisen.

Moroa begynte på 50-tallet

Hos de to store aktørene i Norge, Intervac og Ferieklubben Norsk Boligbytte, kan norske boligbyttere gå gjennom databasene av potensielle byttevenner. Ferieformen er en del av en tradisjon som går helt tilbake til det glade femtitallet. For noen hundrelapper i året i medlemsskap får du annonsere for din egen bolig, samtidig som du får tilgang til databaser over aktuelle byttepartnere. Avtalene ordner du selv.

Stalltips til bytterne

- Det lønner seg å være fleksibel og vise at man er åpen for forslag når man søker på bolig. Det er jo spennende, for da kan man få tilbud fra flere, ha mer å velge mellom. Slik ender du kanskje opp på et sted du ikke hadde regnet med, forteller Nina Solli i Intervac Norge.

Av andre gode råd nevner Solli blant annet god dialog med byttepartner på forhånd, god veiledning over tekniske ting i huset samt god markedsføring. Å være en god markedsfører er nemlig svært viktig når man ønsker å bytte bolig. Med gode bilder og informasjon må boligen og området vises frem til eventuelle byttere. Uten å overdrive, selvsagt. Løgn er intet sjakktriks i boligannonsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer