Bytte tog i fart

Du trenger ikke hete Bruce Willis for å være tøff nok til å bytte tog i fart.

HØYHASTIGHETSTOG FOR FREMTIDEN: Hopp av og på i fart. Foto: Priestmangoode
HØYHASTIGHETSTOG FOR FREMTIDEN: Hopp av og på i fart. Foto: Priestmangoode Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snakk om høyhastighetsvidunder! Ikke bare går det raskt å komme seg fra A til Å med høyhastighetstog - med den nye togbytteløsningen som nå skisseres av Priestmangoode går det enda raskere for deg som reisende - fordi du slipper de tidkrevende togbyttene.

Tenk deg at du skal reise fra Oslo vest til Oslo Sentralbanestasjon, og derfra videre til Trondheim. Per i dag må du først komme deg inn til sentralbanestasjonen, for deretter å ta toget derfa og nordover. Du må selvsagt medregne tid nok til kollektivbyttet på Oslo S, og ta høyde for eventuelle forsinkelser, slik at du ikke skal komme for seint til Trondheims-toget.

Med den nye togbytteløsningen som skisseres av Priestmangoode, ser reisen atskillig mye smidigere ut. Du setter deg på et tilførselstrikk på Oslos vestkant, som tar deg med ut til skinnene der høyhastighetstoget kjører. Toget sakker litt ned på farten, slik at de to togene har samme hastighet, så kobles togene sammen og passasjerene kan skifte tog mens togene fortsatt kjører. Så lukkes dørene, togene kobles fra hverandre, og mens høyhastighetstoget akselererer og fortsetter ferden mot Trondheim, returnerer trikken til Oslo vest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer