Bytter bleie på barna i flysetet

Bruker spisebrett som stellebord.

BYTTER BLEIE I SETET: Småforeldre har kanskje et mer naturlig forhold til bleieskift enn hva nabopassasjeren på flyet har. Ikke skift bleie i flysetet. Foto: Colourbox
BYTTER BLEIE I SETET: Småforeldre har kanskje et mer naturlig forhold til bleieskift enn hva nabopassasjeren på flyet har. Ikke skift bleie i flysetet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss vet at det kan være et ork å komme seg på flytoalettet. På lange flyturer er det ofte kø i begge retninger, i tillegg til at gangen er smal.

For småbarnsforeldre kan dette kanskje være ekstra krevende, men det gjør det likevel ikke ok å skifte bleie på ungen flysetet.

– Det hender vi må be småbarnsforeldre om å ikke skifte bleie på ungen i setet. Jeg har opplevd å få levert en brukt bleie i hånden, hvor passasjeren argumenterer med at «men, det er jo bare tiss», forteller Helene Cecilie Sandberg, flyvertinne i Norwegian, til DinSide.

Uvaner på fly: Går du på do i sokkelesten?

Skjer på lengre flyvninger

Bleieskifting i flysetene skjer stort sett på lengre flyvninger, og forekommer dessverre oftere enn det man skulle tro.

LEGGER BLEIER I SETELOMMEN: Ettersom det ikke er en søppelspann i nærheten, havner ofte de brukte bleiene her. Foto: PER ERVLAND
LEGGER BLEIER I SETELOMMEN: Ettersom det ikke er en søppelspann i nærheten, havner ofte de brukte bleiene her. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hva synes du om bleieskift i flysetet? (Avsluttet)
Utrolig ekkelt(78%) 1333
Helt greit(22%) 384
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Ettersom det ikke er søppelspann i nærheten av flysetet, havner de brukte bleiene ofte i setelommene sammen med magasinene, ifølge flyansatte DinSide har snakket med.

– Vi har stellebord på toalettene, vær så snill å bruk dem. Bytting av bæsjebleier lukter! Passasjerene bruker jo brettene til å spise fra, så dette er veldig ekkelt, mener Mona Haug, flyvertinne i Norwegian.

DinSide har spurt SAS om de er kjent med problemet.

– Dette har jeg ikke hørt beskrevet for vår del. Våre kabinansatte kan fortelle at man ved noen anledninger har sett forberedelser til bleieskift i ledige seter ved siden av, men at dette har blitt stoppet. Vi har fasiliteter på toalettene til dette formålet, opplyser informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Slik ser stellebordene ut:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer