Byttet bil mot friår

FRIÅR: Familien Haugland hadde lyst på mere tid sammen, de ønsket å stoppe opp litt og nyte hverdagen og ungene fritt for stress og mas. De solgte bilen, leide ut huset - og kjøpte seg et halvår fri på stillehavsøya Rarotonga.

Publisert
Sist oppdatert

- Når man har kjøpt seg hus eller leilighet så har man jo bygget opp en egenkapital i løpet av noen år. Vi solgte bilen, puttet det resterende av billånet i huslånet og brukte egenkapitalen på et frihalvår i stedet for kanskje å nedbetale lån, som noen ville gjort, sier Nils Haugland. En flott bil får vi sikkert muligheten til å skaffe oss senere, men dette ville vi gjøre nå, fortsetter han.

Sammen med kona Trine tok han med barna Marius (13), Frida (7), Miriam (5) og Oscar(2) til Rarotonga i seks måneder. Familien reiste fra Norge 28. november 2002 og kom tilbake 7. juni 2003.

Ikke vanskelig å få til

Familien begynte å snakke om muligheten til å ta et friår i februar, beslutningen ble tatt i påsken, og så reiste de av gårde i slutten av november 2002.

- Beslutningen var at vi skulle gjøre vårt ytterste for å prøve å få det til, og når beslutningen var tatt, måtte vi få på plass finansiering og til slutt ordne ting med jobben, forteller Nils. Beslutningen var det vanskeligste; når den var tatt, var det egentlig bare snakk om å gjøre en jobb for å få alt på plass; å fikse en masse småting, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.