Byttet bil mot friår

FRIÅR: Familien Haugland hadde lyst på mere tid sammen, de ønsket å stoppe opp litt og nyte hverdagen og ungene fritt for stress og mas. De solgte bilen, leide ut huset - og kjøpte seg et halvår fri på stillehavsøya Rarotonga.

Publisert
Sist oppdatert

- Når man har kjøpt seg hus eller leilighet så har man jo bygget opp en egenkapital i løpet av noen år. Vi solgte bilen, puttet det resterende av billånet i huslånet og brukte egenkapitalen på et frihalvår i stedet for kanskje å nedbetale lån, som noen ville gjort, sier Nils Haugland. En flott bil får vi sikkert muligheten til å skaffe oss senere, men dette ville vi gjøre nå, fortsetter han.

Sammen med kona Trine tok han med barna Marius (13), Frida (7), Miriam (5) og Oscar(2) til Rarotonga i seks måneder. Familien reiste fra Norge 28. november 2002 og kom tilbake 7. juni 2003.

Ikke vanskelig å få til

Familien begynte å snakke om muligheten til å ta et friår i februar, beslutningen ble tatt i påsken, og så reiste de av gårde i slutten av november 2002.

- Beslutningen var at vi skulle gjøre vårt ytterste for å prøve å få det til, og når beslutningen var tatt, måtte vi få på plass finansiering og til slutt ordne ting med jobben, forteller Nils. Beslutningen var det vanskeligste; når den var tatt, var det egentlig bare snakk om å gjøre en jobb for å få alt på plass; å fikse en masse småting, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer