Cambridge

Cambridge er nærmere Stansted enn London, og er det alternativet av våre seks forslag som ligger innenfor kortest reisetid fra billigflyplassen.

Publisert
Sist oppdatert

England har to store universitetsbyer, som stadig strides om hvem som er den flotteste og hvem som er den beste; det står mellom Cambridge og Oxford. Den årvisse rokonkurransen mellom roerlagene fra Cambridge University og Oxford University er en av årets store hendelser, som drar godt med publikum.

Sett fra et Stansted-ståpunkt, er det vel Cambridge som er vinneren av disse to universitetsbyene. En halv times togtur nordover, og du befinner deg i en sjarmerende universitetsby med smale gater, sjarmerende universitetsområder, store parker og elven Cam som renner gjennom byen og universitetene. Her kan du padle rundt i gondoler, såkalte "punts", sommerstid, og dette er en svært populær aktivitet.

Nær fire millioner turister besøkte Cambridge i 2004; halvparten av disse var briter, og resten utlendinger. Det er 98.000 innbyggere i Cambridge.

Se og gjøre

Lei en puntDette er et must om du besøker Cambridge sommerstid. Du kan være gondolfører selv, eller leie punt med fører - og da få litt historiekunnskap og guiding med på kjøpet. Om du velger å føre skuta selv, så husk å sette de glatte skoene igjen hjemme (du må stå bakpå gondolen og stake med en lang stav), og se opp for de mange broene. Ta med piknik-kurv og ta en rast langs en av de grønnkledte elvebankene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer