Camping med stil

LUKSUSCAMPING: Camping trenger ikke være harde brisker og fuktig sengetøy. Slik camperer du på første klasse: Med parabolantenne, flatskjerm-TV, badekar og peis.

Publisert
Sist oppdatert

Bobil- og campingvognsalget øker, og vi kjøper gjerne større og nyere vogner.

>> BILDESPESIAL: Slik camperer du i millionklassen

- Vognsalget har vært høyt de siste årene, og det er solgt spesielt mye store vogner. Bobilsalget har også økt voldsomt; det er mange som har hatt campingvogn som kjøper bobil, og det er endel eldre som kanskje får frigjort endel penger ved boligsalg som kjøper seg bobil, og så er det faktisk endel båtfolk som kjøper bobil. Mange bruker bobilen hele året; de reiser kanskje til Spania eller Portugal om vinteren, og så er de her hjemme om sommeren, forteller Åge Ødegård, organisasjonssekretær i Norsk Caravan Club (NCC).

- Det som er spesielt gledelig er jo at det er flere barnefamilier som nå kjøper seg vogn, og da er det relativt mange som kjøper seg ny vogn, sier Ødegård.

150.000 bobiler og campingvogner i Norge

Ifølge Ødegård i NCC Du kan få en brukt campingvogn for 50.000 kroner, og en ny vogn fra rundt 120.000 kroner. Ser man på bobiler, kan man få brukte for rundt 100.000 kroner og nye for rundt 450.000 kroner. I dag er det cirka 100.000 registrerte bobiler og campingvogner i Norge, og i tillegg kommer de avskiltede vognene som står fast på campingplasser rundt omkring; man regner med at det her kan være snakk om rundt 50.000 biler og vogner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.