Cannes - filmfestival igjen!

Den første filmfestivalen gikk av stabelen i 1946. Allerede i 1939 var planene klare, men det ble utsatt grunnet krigen. De første årene ble festivalen avholdt i september, men siden 1951 har festivalen blitt lagt til mai.

Cannes - filmfestival igjen!
Publisert

Den franske regjeringen valgte Cannes ut fra den vakre beliggenheten ved Middelhavet. Bortsett fra årene 1948 og 1950 har festivalen blitt avholdt hvert år.

Kjendisjag og party

Hvert år på denne tiden kommer de til Cannes: De lettkledde damene hvis eneste mål er å bli avbildet av hundreder av pressefotografer. Og like sikkert er det at de samme pressefotografene flokker seg rundt silikondamene med de minimale tekstilene. Men tro det eller ei: Det er ikke dette filmfestivalen handler om. Hit kommer også regissørene, filmstjernene og fagpressen. Og tusenvis av turister som håper på et glimt av kjendiser og en følelse av glamour.

Mer et filmforum enn en konkurranse

Filmfestivalen i Cannes er på mange vis noe helt annet enn en den store Oscar-utdelingen. Her får faktisk nesten alle filmene en eller annen pris – men gullpalmen er selvfølgelig den gjeveste av dem alle! Festivalen fokuserer mer på å hedre den kunstneriske kvaliteten ved filmene fremfor den kommersielle delen. Her møtes man like mye for å diskutere filmene som å se dem.

Tre skandinaviske filmer

I år kan vi skandinaver skryte av at vi har med 3 filmer i hovedkonkurransen. Roy Andersson stiller med filmen ”Sånger från andra våningen”. Liv Ullmann presenterer filmen ”Trolösa” – og Lars von Trier er i Cannes med filmen ”Dancer in the dark”. Klikk på linken under så får du se hvilke andre filmer som er nominert!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer