Canterbury

Canterbury er kanskje mest kjent for katedralen, men her er også gode muligheter for vannsportaktiviteter og strandliv.

Publisert
Sist oppdatert

Canterbury-katedralen har dessuten en blodig historie å fortelle. Sjekk fortellingen i omtalen av katedralen nedenfor.

Kanskje ringer det også en bjelle ved Canterbury-navnet fordi du har hørt Canterbury-fortellingene, som er et berømt diktverk av Geoffrey Chaucer. Du kan ta en vandring i fortellingene i besøkssenteret i Canterbury.

Canterbury er en småby med 34.000 innbyggere.

Se og gjøre

KatedralenKatedralen er oppført i Unescos liste over verdens kulturarv. Den ble bygget i perioden mellom 1070 og 1503, og er en sengotisk katedral med romanske innslag. Katedralen har også en blodig historie: Thomas Becket, som var erkebiskop av Canterbury, ble stukket ned ved Jomfru Marias alter av fire kongelige riddere den 29. desember 1170. Det var en langvarig krangel mellom Becket og kong Henry den II, som ledet opp til den fatale hendelsen. Ridderne hadde feilaktig tolket en uttalelse fra Henry til at han ønsket erkebiskopen død. Becket ble begravet i katedralen, og var et populært pilegrimssted inntil Kong Henry VIII i 1538 satte en stopper for det.

Sjekk åpningstider med katedralen eller turistinformasjonen før ankomst, da katedralen kan være stengt for vedlikehold eller andre kirkelige arrangementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer