Cappelens Verdensatlas

Publisert
Sist oppdatert

Informasjon om folk og samfunnsforhold i Europa, oljekart over Nordsjøen, satellittbilder, jordbruksproduksjon og annen industri, flagg, religionskart, språk, tidssoner, organisasjonskart (EU, OPEC etc.), miljø, befolkningstetthet, energiproduksjon, klima med mer. Forklaring av geografiske betegnelser på fremmede språk.

    Ant. sider: 272Ant. kartsider: 150Bykart: 13 storbyer, deriblant de skandinaviske hovedstedene. Kun stedsnavn, ingen gatenavn.Ant. oppslagsord: 60.000Målestokk: Varierende. 1:800.000 for Norge, 1:2.000.000 eller 1:4.000.000 for Europa og ellers mye 1:10.000.000.Språk: NorskSist revidert: 2004Forlag: Cappelen/Liber ABPris: 429 kroner

Vi mener: Kjekke oversiktssider med oversiktskart og litt informasjon om områdene, som inndeling av verdensdelene. Veldig detaljerte fargelegginger på kartsidene som skal illustrere fjell og høydevariasjoner, gjør det litt uoversiktlig og vanskelig å lese stedsnavnene noen steder. Godt register, med symboler bak hvert oppslagsord som forklarer hva slags sted det er snakk om; by, land, vann etc … Gjør registeret mer oversiktlig og informativt. Stort sett oversiktlig og detaljrikt, men vi skulle gjerne hatt mer detaljerte bykart med noen gatenavn, samt miniatyrskisser ved hvert kartblad som kunne vist hvor i verden utsnittet er fra. Sammen med Insight Atlasene er det ferskest i vårt utvalg (oppdatert 2004).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer