Catskiing i Canada

Lei av frekke franskmenn, Anton aus Tirol eller uforutsigbar alpesnø? Villig til å betale litt ekstra for å kjøre i urørt puddersnø i dagevis? Velkommen til Canada. Tekst: Vebjørn Haugerud

Publisert
Sist oppdatert

Canada er ikke helt uoppdaget av norske skikjørere, men det er fortsatt langt mellom kjære landsmenn i indrefileten av Canadian Rockies.

Styrer du unna Whistler og Lake Louise, finner du en av de beste kombinasjonene av prisnivå, terreng og snøkvalitet i verden - samt en overflod av heliskiing- og catskiingoperatører.

Vi reiste på cat skiing til naturparadiset The Kootenays i British Columbia.

Catskiing - garantert ukjørte spor

Catskiing er en kanadisk ”oppfinnelse” som går ut på å bli kjørt ut i skogen eller opp på fjellet med tråkkemaskin, for så å kjøre usporet pudder til melkesyra tar deg. Resultatet er at du og inntil 11 andre skiglade får deres eget lille skiparadis servert på sølvfat.

Guidene tilpasser terrenget etter ferdighetene i gruppa og med nær 100 prosent garanti for usporet snø til en overkommelig pris.

Grunnlaget for heli- og catskiing-industrien i Canada er en kombinasjon av liberale lover for motorisert ferdsel i utmark, og verdens beste snø. Ved hjelp av skogsbilveier og taktisk rydding av skogen, har du tilgang til usporet snø i opptil flere uker etter siste snøfall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer