Caviar, baby!

I vesten har får vi ikke – tross epidemisk overvekt – nok mat. Nå har vi begynt å innta føden også via huden.

Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk
Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sphera, Sephora og de andre store kosmetikk-kjedene på kontinentet ligner mer og mer på supermarkeder. Her får du mat til huden: Vitaminer. Proteiner. Karbohydrater og urtete. Jeg starter handleturen ved fruktdisken på den superelegante Spheraen hvor smale, sortkledde, latinske ekspeditører smiler like smørblidt som om de solgte manchegoost eller parmaskinke, og ikke mat til utvortes bruk.

Hvis håret ditt ser ut til å kjede seg, står det på en flaske med bilde av en Florida-appelsin. Hvis håret ditt oppfører seg som det er farget, kruset eller stekt, står det på neste flaske.

- Takk, sant å si. Det ser faktisk ut til at håret mitt både kjeder seg og og at det er stekt.

En hvirvel får pannluggen til å stå rett ut. Det øvrige er minst like uforsonlig som Bridget Jones tuster. Jeg putter appelsinflasken i kurven: ifølge emballasjen er innholdet naturens egen kjedsomhetsdreper, og den oppklarende Florida-appelsinen – som bare er en av flere andre medfølgende frukter – skal få håret til å stråle av entusiasme. Håret vil få en helt ny holdning til livet.

Caviar, baby!


I den kjøledisklignende avdelingen for amerikansk makeover skal vispet krem fra en gigantisk kosmetikkfabrikant få huden min til å lyse. Det kan saktens trengs; cellulittene gir assosiasjoner til karamellpudding med albinisme. Kroppssouffleen i den romslige, men dog minimalistiske krukken skal vekke huden opp fra de døde.

- Og jeg som har brukt hele tiden etter jul til å øve meg på nettopp begrense inntaket av krem og soufflet, tenker jeg fortørnet.

Så: i et svært eksklusivt miljø finner vi kaviaren. Glassdisken skinner nypusset.

- La Prairie, baby! nynner jeg over krukkene i 4.000-kronersklassen. Den inneholder 50 milliliter. En desiliter koster 8.000 kroner, og til sammenligning koster 100 gram gull p.t. 9.000 kroner.

Ved kassen serveres det mousse i flere nyanser; fra karamell til dyp mokka og alle lover å dekke over ethvert spor av livet du har levd.

Rådyr luksus for huden. Skin Caviar fra La Prairie. Foto: La Prairie
Rådyr luksus for huden. Skin Caviar fra La Prairie. Foto: La Prairie Vis mer


En svært streng lege ved Rikshospitalet uttalte en gang at ingen kremer gir lysende hud, ei heller yngre hud, og at Spenol og Nivea, gir samme effekt som souffle, kaviar og appelsiner. Og, akk hjerte, at den eneste muligheten for at cellulittene skal forsvinne, måtte være ved at man masserte så hardt og så lenge at man forbrenner mer kalorier enn hva man inntar. Langt inne vet jeg at hudlegen har rett: Donnatella Versace og Ivana Trump skulle være bemidlet nok til å innta kaviar både innvortes og utvortes, og sant og si så er min hjulbente svigermor skjønnere enn disse fruentimmerne.

Dog inntar jeg et non-oralt herremåltid: appelsinsalat til håret, soufflet til ekstremitetene og mousse til å skjule noen tusen champagnenetter, og er klar til å slå knockout på de smale, sortkledde, latinske medsøstre. I hotellobbyen venter den bedre vitende: Han dufter aftershave og nystrøket skjorte. Han ser sultent på meg.

– Mamma mia, som du ser ut, mi amor, brummer han virilt, og legger inn et høyst uanstendig anslag.

- Jeg tror han også liker souffle, tenker jeg. – Både inn- og utvortes.

Flere skjeve betraktninger:
Kunsten å nedlegge damer
Farlig fet middelhavsmat
Byen der jakkene gråter


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer