Cesme - en tyrkisk slækking

Unngå charterhordene - reis til den tyrkiske favoritten Cesme.

Publisert
Sist oppdatert

85 kilometer vest for Izmir finner du Cesme, en by med 100.000 innbyggere. Det skulle du ikke tro når du befinner deg der. Det fredlige lille stedet sprer seg ut fra de dramatiske borgmurene som danner sentrum av byen som ble bygget her på 1300-tallet. Cesme har utviklet seg mye de siste årene og er nå favorittreisemålet for befolkningen i Izmir, Tyrkias tredje største by.

Øysentral

Tyrkerne referer til Cemse som hele halvøyen som rekker som en hånd ut fra det tyrkiske fastlandet og griper etter den greske øya Chios. Den kjente greske ferieøya ligger bare ti kilometer unna og er lett tilgjengelig med ferger hele året. Det gjør Cesme til det perfekte utgangspunkt for den som ønsker å utforske det sørlige Egeerhavet. Det er heller ikke langt til andre greske feriefavoritter som øyene Samos og Lesvos.

>>Se bilder fra Cesme her

Men det betyr ikke at du ikke finner det du måtte ønske i og rundt den tyrkiske havnebyen. Med en blanding av langstrakte hvite strender brutt av klippekyst fylt av små og store huler, er det ikke rart stedet tiltrekker seg mange tyrkere og en del utenlandske turister i sommersesongen. Er du en historie- eller ruinjeger, da vil Cesme være midt i blinken. Omgitt av en historisk grøt fylt med steder som Troja og Efesos, er det ikke rart den kjente oldtidsdikteren Homer ble inspirert til å skrive den kjente diktsamlingen Iliaden i akkurat dette området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer