Champagnebad bra for huden

Helsefarmene har fått øynene opp for at vin er godt for helsen, og tilbyr nå vinbad og champagnemassasje.

Champagne - godt både innvortes og utvortes.
Champagne - godt både innvortes og utvortes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinen er ikke bare godt for hjertet og magen, det er også godt å innta eksteriørt. Vinterapi er siste nytt på skjønnhets- og helsefronten i Europa.

Vin for hjertet, vin for huden

Vinens helsebringende egenskaper er kjent. Rød- og hvitvin og champagne reduserer kolesterolet og faren for hjerteinfarkt. I tillegg viser en undersøkelse fra Universitetet Queen’s i Belfast at et moderat inntak av vin eller øl reduserer faren for bakterieinfeksjonen Heilcobater Pylori med 17 prosent. Dette er en bakterie som ifølge Verdens Helseorganisasjon kan forårsake blant annet kreft i magen. Den samme studien viser at vin og øl er gunstig for fordøyelsen. Anbefalt inntak er sju alkoholenheter i uken, tilsvarende ett glass vin hver dag.

I vinlandene Spania, Italia og Frankrike mener man også at vindruen inneholder stoffer som virker aldringshemmende og er gunstig for blodsirkulasjonen. Flere helsesentere tilbyr ulike former terapier som bad og hydromassasje i vin og champagne.

Hvor?

Vinspa er en ny trend, og det kommer stadig tilbydere på markedet.

Italia: Albergo delle Notarie, Via Palazzolo 5, Reggio Emilia; Lambrusco (Tlf.: + 522-453500)Spania Hotel Golf Peralada, Girona, Katalonia (tlf.: +34 - 972 538 830)Frankrike: Caudalie Vinotherapie SPA, Chemin Smith Haut-Lafitte, 33650 Martillac, Bordeaux (Tlf.: + 05 57 83 82 83)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer