Champagneklassikere

Publisert
Sist oppdatert

Magiske Moët i Epernay

Mums, Pommery, Taittinger, Piper Heidsiek, Moët & Chandon, Bollinger og champagne Joseph Perrier er bare noen av navnene fra regionen. Disse vinhusene kan man også besøke, som vinkjelleren til Moët & Chandon i Epernay. Det verdensberømte champagne-huset ble etablert i 1743, og tryller blant annet frem Dom Pérignon-champagnen. I vinhusets kalde kjeller står mer enn 108 millioner flasker av ulike slag. Her får man omvisning og prøvesmaking, og muligheten til å kjøpe champagne til halve prisen av det den koster hjemme.

Nettside: Moët & Chandon

Madame Bollinger

Bollinger har tilhold i den lille pittoreske byen Aÿ i Champagne og er en av de få kjente champagnehus som fremdeles er eiet og drevet av familien selv. Bollinger lager tradisjonell håndlaget champagne med moderne teknikker, og er også en av de få som fremdeles benytter eikelagring for sine viner. Med etikk og kvalitet som mål er denne vinen laget etter de regler og normer som finnes i Champagne.

Den sagnomsuste champagneprodusenten Madame Bollinger skal etter sigende også ha sagt dette om den forfriskende drikken:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer