Reiseklage

Charterferie på pommes frites og loff

All inclusive er ikke alltid det du tror. Men hva kan du klage på - og når bør du gjøre det?

BLE LITT ENSFORMIG: Loff og pommes frites i fire dager kan bli litt i meste laget for de fleste. Foto: Odd Roar Lange
BLE LITT ENSFORMIG: Loff og pommes frites i fire dager kan bli litt i meste laget for de fleste. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid at ferien blir helt som du hadde tenkt deg, selv om du reiser med rutinerte reiseselskap, flyselskap eller arrangører. Noen ganger kan det være årsaker som ligger utenfor din eller reisearrangørens kontroll. Andre ganger kan det gjøres noe med problemene. Men da er det én viktig ting som gjelder.

Og vi kommer snart tilbake til akkurat dette punktet.

Ferieturen som gikk skeis

For dette er en slik reise, der flere ting gikk galt. Og de to reisende var misfornøyd med det de opplevde. De klagde til reisearrangøren, men var misfornøyd med erstatningen de ble tilbudt. Dermed havnet saken i pakkereisenemnda.

BAKTERIEBOMBE: Senga er et yndet sted for mange, men også arnested for basselusker som kan gjøre deg syk om du ikke skifter sengetøyet ofte nok. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Saken er tidligere omtalt av Flysmart. 24

De to venninnene som reiste til Rhodos i juni var misfornøyd med det meste på turen som kostet dem 14 830 kroner.

De var misfornøyde med:

  • reisemålets transport til / fra flyplassen
  • hotellstandarden generelt
  • manglende rengjøring
  • hotellets Internett

Sovnet

Det startet allerede ved ankomsten klokka 03.30 om natta, og den forhåndsbestilte og -betalte sjåføren ikke dukket opp.

Taxisjåføren innrømmet seinere at han hadde sovnet.

Ettersom klagerne skulle bo på et all inclusive-hotell og ikke hadde planlagt å kjøpe noe i ferien, var uttaket av 100 euro helt unødvendig.

De to venninnene ankom hotellet og mener ble møtt av en ergerlig resepsjonist som hadde forventet at de kom dagen før. De mente også at rommet var så støvete og skittent at paret måtte gå tilbake til resepsjonen og sitte der til den åpnet kl. 07.30 i håp om å få byttet rom.

Lukket koffert

Klagerne skriver dette i brevet til Pakkereisenemnda: «De fikk beskjed om at alt var fullt, så de ble værende på dette rommet og hadde alle klærne i koffertene hele oppholdet. Klager var klar over at de hadde bestilt et 3-stjernes hotell, men hadde ikke forventet at det var så skittent, flekkete, støvete og fullt av småkryp.

De la ved bilder av en skitten dusj, flekkete og møkkete vegger, lysbrytere som ikke satt fast, spindelvev over alt i taket, en skitten og støvete ledning som hang ut av veggen på badet, døra og dørkarmen til badet var skitten, malingen på rommet hadde begynt å flasse av, og låsen på inngangsdøra var løs, slik at de ved flere anledninger nesten rev låsen ut av døra når de skulle dra ut nøkkelen.

Ensformig kost

Klager er vegetarianer, men det framgikk ikke hva de ulike matrettene besto av, så hun spiste loff med ost til frokost og lunsj og pommes frites til middag alle dagene.

Til tross for dette gjorde de selv en feil som skulle koste dem dyrt.

De tok ikke kontakt med reisearrangøren når de var på stedet.

Og arrangøren skriver i sitt tilsvar til Pakkereisenemnda at kunden i første omgang burde ha kontaktet resepsjonen for å få hjelp til å bytte rom eller få en bedre rengjøring.

Dersom klager ikke hadde fått hjelp fra resepsjonen, skulle de ha kontaktet leverandørens nødnummer som står oppført på klagers hotell voucher. Arrangøren mener at de ikke fikk noen mulighet til å hjelpe klager da hun ikke tok kontakt da hun var på reisemålet.

Og dette er regler som er nedfelt i reisedokumentene og avtalen mellom de reisende og arrangøren.

Dette sier pakkereisenemnda

«Den reisende skal uten ugrunnet opphold underrette arrangøren om mangler ved reisetjenester som inngår i pakkereiseavtalen, men retten til å reklamere ikke faller bort selv om man reklamerer seinere. En sein reklamasjon kan likevel få betydning for beregning av prisavslag eller kompensasjon dersom en tidlig reklamasjon ville ha ført til at tapet kunne vært unngått eller ville ha blitt mindre.»

Avkortet erstatning

«Reisearrangøren mener at de kunne ha ryddet opp dersom de fikk beskjed tidligere. Mens det er på det rene at klager ikke tok kontakt med selskapet før etter hjemkomst.

De påberopte forhold som skitt og manglende rengjøring, vegetar mat og ødelagt dørlås, er forhold som ville blitt rettet opp i dersom selskapet hadde fått kunnskap om de påberopte forhold på reisemålet.

Nemnda anbefaler reisearrangøren å opprettholde sitt tilbud om å utbetale 1300 kroner i erstatning.»

Dette tilsvarer bare 10 prosent av reisens kostnad. Mer enn dette fikk ikke de reisende dekket.

Derfor: Husk å ta opp ting du er misfornøyd med så raskt som mulig. Ellers kan erstatningen bli kraftig avkortet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer