Charterselskap sliter

Thomas Cook, som reiseselskapet Ving er en del av, har store økonomiske problemer og trues av kollaps ifølge britiske aviser.

CHARTERSELSKAP SLITER ØKONOMISK: Britiske aviser skriver at Thomas Cook, som eier reiseselskapet Ving, er på randen av konkurs. De jobber med å finne penger for å redde driften. Vin Norge sier til Dinside at dette ikke har noen innvirkning på Vings gjester, flyreiser eller bookinger. Foto: Thomas Cook
CHARTERSELSKAP SLITER ØKONOMISK: Britiske aviser skriver at Thomas Cook, som eier reiseselskapet Ving, er på randen av konkurs. De jobber med å finne penger for å redde driften. Vin Norge sier til Dinside at dette ikke har noen innvirkning på Vings gjester, flyreiser eller bookinger. Foto: Thomas Cook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thomas Cook, som blant annet eier Ving Norge og Spies i Danmark, har store økonomiske problemer.

Flere britiske aviser skriver om utfordringene til det gjeldstyngede britiske reiseselskapet, og om selskapets forsøk på å refinansiere virksomhetene sine for å skaffe penger til fortsatt drift.

Men vil dette få innvirkning på Vings kunder i Norge?

Har søkt konkursbeskyttelse i USA

The Scotsman skriver fredag at Thomas Cook er på randen til kollaps og at de er i gang med å selge unna eiendeler for å berge selskapet.

De skriver videre at dersom selskapet kollapser, vil det utløse en operasjon for å fly mer enn 150.000 britiske feriegjester hjem.

Ifølge BBC, trenger selskapet mer enn 900 millioner pund for å redde driften.

Tidligere denne uka meldte NTB at Thomas Cook har søkt om konkursbeskyttelse i USA, noe som innebærer at selskapet ikke risikerer søksmål i USA selv om de slutter å betale regninger fra sine kreditorer.

De britiske avisene og NTB skriver at det jobbes med en redningspakke fra en av aksjonærene i selskapet, kinesiske Fosun Tourism Group.

De tilbyr seg å bidra med penger, men med krav om å sitte igjen med en eierandel på 75 prosent i Thomas Cooks område for gruppereiser og cirka 25 prosent av flyselskapet.

Eierne av selskapet skal stemme over en redningsplanen 27. september, men ifølge BBC er det kommet opp flere pengekrav fra kreditorer som gjør at selskapet trenger enda mer penger enn først antatt.

Bli med til de norske barene Sosialkontoret, Naboen og Hurtigruta i Playa del Inglés – Gran Canarias helt egen lysløype! Les mer her: http://www.dinside.no/reise/i-lysloypa-pa-playa-del-ingls-er-90-prosent-av-kundene-fra-norge/66770783 Vis mer

- Ingen innvirkning på Vings gjester

Vi har spurt Ving Norge om hvorvidt dette er noe som kan ramme også norske kunder.

- Thomas Cook Group PLC er i sluttfasen av en rekapitalisering med fokus på å skape et betydelig mer stabilt økonomisk fundament for selskapet framover. Målet er at rekapitaliseringen skal være fullført i begynnelsen av oktober, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving Norge AS til Dinside.

- Det er viktig å påpeke at den pågående rekapitaliseringen ikke har noen innvirkning på Vings gjester, flyreiser eller bookinger, og alle turer med oss er dekket som vanlig av reisegarantien, sier informasjonssjefen videre.

- Målet er at avtalen skal gå gjennom

Fredrik Henriksson, kommunikasjonssjef i Ving og Thomas Cook Nord-Europa, henviser til planene for rekapitalisering som blant annet innebærer den nevnte Fosun-avtalen.

Han sier videre at denne avtalen er planlagt å iverksettes i første del av oktober 2019.

- Som du forstår er det en komplisert prosess med mange ulike interessenter, der man nå er i sluttfasen av diskusjonene med fortsatt fokus på å gjennomføre en rekapitalisering - og dermed få inn ny kapital og minske skuldrene og omorganisere, der man deler opp reisebyrådelen og flyselskapet Thomas Cook Airlines, sier Henriksson til Dinside.

Også han understreker at reisene går som planlagt for Ving og at ingen fly er påvirket.

- Målet er at denne rekapitaliseringen skal gå gjennom og at hele konsernet står på en sterkere finansiell base. I Norden har Ving vært en lønnsom del i mange år. Og alle reiser er som vanlig beskyttet av reisegarantifondet, sier Henriksson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer