Charterselskap sliter

Thomas Cook, som reiseselskapet Ving er en del av, har store økonomiske problemer og trues av kollaps ifølge britiske aviser.

CHARTERSELSKAP SLITER ØKONOMISK: Britiske aviser skriver at Thomas Cook, som eier reiseselskapet Ving, er på randen av konkurs. De jobber med å finne penger for å redde driften. Vin Norge sier til Dinside at dette ikke har noen innvirkning på Vings gjester, flyreiser eller bookinger. Foto: Thomas Cook
CHARTERSELSKAP SLITER ØKONOMISK: Britiske aviser skriver at Thomas Cook, som eier reiseselskapet Ving, er på randen av konkurs. De jobber med å finne penger for å redde driften. Vin Norge sier til Dinside at dette ikke har noen innvirkning på Vings gjester, flyreiser eller bookinger. Foto: Thomas Cook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thomas Cook, som blant annet eier Ving Norge og Spies i Danmark, har store økonomiske problemer.

Flere britiske aviser skriver om utfordringene til det gjeldstyngede britiske reiseselskapet, og om selskapets forsøk på å refinansiere virksomhetene sine for å skaffe penger til fortsatt drift.

Men vil dette få innvirkning på Vings kunder i Norge?

Har søkt konkursbeskyttelse i USA

The Scotsman skriver fredag at Thomas Cook er på randen til kollaps og at de er i gang med å selge unna eiendeler for å berge selskapet.

De skriver videre at dersom selskapet kollapser, vil det utløse en operasjon for å fly mer enn 150.000 britiske feriegjester hjem.

Ifølge BBC, trenger selskapet mer enn 900 millioner pund for å redde driften.

Tidligere denne uka meldte NTB at Thomas Cook har søkt om konkursbeskyttelse i USA, noe som innebærer at selskapet ikke risikerer søksmål i USA selv om de slutter å betale regninger fra sine kreditorer.

De britiske avisene og NTB skriver at det jobbes med en redningspakke fra en av aksjonærene i selskapet, kinesiske Fosun Tourism Group.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer