Chefens beste restauranttips

Eyvind Hellstrøm har brukt to år på å samle alle adressene til yndlingsrestaurantene i Europa. Nå har samlingen kommet ut i bokform.

Eyvind Hellstrøm forteller hvor han helst spiser.
 Foto: Inga Holst
Eyvind Hellstrøm forteller hvor han helst spiser.
Foto: Inga Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En restaurant må ha value, sier Eiyvind Hellstrøm.

Hellstrøm er mannen bak den Michelin-stjernebedryssede restaurant Bagatelle i Bygdøy allé på Oslos vestkant. Bak seg har mannen to kokebøker, og nå kommer en veiviser til hans foretrukne spisesteder spredt over hele Europa: De gode adressene. Europa rundt med ganen som veiviser. Hellstrøm kan muligens ett og annet om restauranters value.

Jaguar

Hellstrøm forklarer hva value betyr:

- Et spisested skal ha god matkvalitet. Maten skal være vital, den skal frisk og fersk. Restauranten skal ha ekte og genuint god service, det skal være gjestfritt og den skal få deg til å føle at du er en etterlengtet venn, sier Hellstrøm, trygt parkert i en elegant skinnstol i restaurant Bagatelle.

- Høres helt OK ut. Men det koster jo flesk?

- God mat skal være som å kjøre Jaguar. Det er enkelt å kjøre Jaguar når du har pengene. Men ellers handler det om å finne ut hvordan man skal få kjørt Jaguaren uten mye penger. Jeg har mitt nettverk av gastronomer over hele Europa som tipser meg om hvor jeg bør dra. Andre kan lese boka mi, hehehe, humrer Hellstrøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer