Chefens beste restauranttips

Eyvind Hellstrøm har brukt to år på å samle alle adressene til yndlingsrestaurantene i Europa. Nå har samlingen kommet ut i bokform.

Eyvind Hellstrøm forteller hvor han helst spiser.
 Foto: Inga Holst
Eyvind Hellstrøm forteller hvor han helst spiser.
Foto: Inga Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En restaurant må ha value, sier Eiyvind Hellstrøm.

Hellstrøm er mannen bak den Michelin-stjernebedryssede restaurant Bagatelle i Bygdøy allé på Oslos vestkant. Bak seg har mannen to kokebøker, og nå kommer en veiviser til hans foretrukne spisesteder spredt over hele Europa: De gode adressene. Europa rundt med ganen som veiviser. Hellstrøm kan muligens ett og annet om restauranters value.

Jaguar

Hellstrøm forklarer hva value betyr:

- Et spisested skal ha god matkvalitet. Maten skal være vital, den skal frisk og fersk. Restauranten skal ha ekte og genuint god service, det skal være gjestfritt og den skal få deg til å føle at du er en etterlengtet venn, sier Hellstrøm, trygt parkert i en elegant skinnstol i restaurant Bagatelle.

- Høres helt OK ut. Men det koster jo flesk?

- God mat skal være som å kjøre Jaguar. Det er enkelt å kjøre Jaguar når du har pengene. Men ellers handler det om å finne ut hvordan man skal få kjørt Jaguaren uten mye penger. Jeg har mitt nettverk av gastronomer over hele Europa som tipser meg om hvor jeg bør dra. Andre kan lese boka mi, hehehe, humrer Hellstrøm.

Et restaurantbesøk som gir Jaguar-assosiasjoner behøver slett ikke koste en halv månedslønn. I boken trekker Hellstrøm frem sandwichkjeden Prêt-à-Manger i Storbritannia.

- London er svært spennende restaurantmessig. Her finnes et enormt utvalg av restauranter med ulikt etnisk opprinnelse.

Men kokken har også andre byer som han foretrekker: Nice, Paris og Barcelona.

- I Nice er La Mérenda favoritt, mens i Paris er det Brasserie La Coupole som er et slags Theatercafeen i tiende potens. I Barcelona gjelder Tonys, men den adressen vil jeg ikke gi bort, flirer Hellstrøm.

Bokfakta

Tittel: De gode adressene
Forlag: Pantagruel forlag
Utgitt: 2003
Pris: 398 kroner

Fotograf Sune Eriksen står bak bildene.

Les!

Slurp! Oslo i et jafs
Fotodrøm uten humor
Barneunderholdning i kortform
Finn frem langs Europas motorveier
Strålende reisebok for barn
Øya som ble sigar

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer