Ches rute

Erneste Che Guevara ble skutt i Bolivia for 37 år siden. Nå kan du følge ham på hans siste etappe.

Sosialt engasjement og situasjonskomikk går hånd i hånd, i Ches reiseskildring.
Sosialt engasjement og situasjonskomikk går hånd i hånd, i Ches reiseskildring. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Til sist, det er hos mennesker hvis horisonten aldri rekker utover morgendagen, vi ser den grunnleggende tragedien, som innskrenker proletariatet verden over, skriver Che Guevara i sine notater fra sin sin mer enn 4.000 kilometer lange motorsykkeltur gjennom Sør-Amerika.

Ches rute

Etter at forlagene bak av Ernesto Guevaras reisedagbok, Notas de viaje, og produsentene av The Motorcycle Diaries, har fått sitt, skal også den bolivianske befolkningen få mulighet til å gjøre levebrød av den argentinske revolusjonshelten.

Ruta de Che - Ches rute - skal gi cirka 2.500 mennesker, derav 500 guaraní-indianere, inntekter. Ifølge CARE regnes vel 88 prosent av denne befolkningen som svært fattige. Ruten skal vise frem historisk interessante steder som Lagunillas, hvor Guevara startet opp sin første bolivianske geriliatropp, og hvor det nå er laget et museum, og landsbyen Samaipata hvor de revolusjonære fikk sin første seier. Lokalbefolkningen arbeider med å bygge ut overnattingssteder, restauranter, varehandel og museer.

Erneste Che Guevara ble skutt av boliviansk hær med støtte av CIA i Bolivia 9. oktober, 1967.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer