Chic i Biarritz, c'est fantastique

Glem masseturismen på Rivieraen og i middelhavsbyene Nice, Cannes og Saint Tropez. I Biarritz ved Biscayabukta, på vestkysten av Frankrike, 18 kilometer fra Spania, liker franskmennene selv å feriere. Her kan du også surfe, sole deg og praktisere fransken i rolig og bedagelig ferietempo.

Publisert
Sist oppdatert

Tidlig på 1800-tallet ble en liten spansk prinsesse sendt nordover til en fiskerhavn ved Biscayabukta, syd-vest i Frankrike, for å slippe unna heten i Andalucia. Tjue år senere, da hertuginnen Eugénie giftet seg med Napoleon III, fikk hun ham med seg tilbake til Biarritz og den gyldne sanden, de røde klippene og de atlantiske bølgene.

 • Frister ikke vestkysten? Sjekk vår lille runde om andre franske kystperler

  La Belle Époque

  Fra sommerpalasset Napoleon III fikk bygget på La Grande Plage tryllet han og Eugénie om den vesle fiskerbyen Biarritz til en fasjonabel og internasjonal strandby, très chic med promenader og glamour og stedet å være for fiffen. Hit kom dronning Victoria, Edvard 7 og Alfons 12 av Spania. Senere forfatterne Alexandre Dumas og Zola samt Rita Hayworth og Frank Sinatra. På femtitallet kom også glade surfere til byens bølger, samtidig som Rivieraen begynte å trekke til seg mange av kjendisene og jetsetlivet. Slik utviklet stilen seg til å bli en herlig blanding av rosa pudler og Chanel men også avslappet surfefilosofi og rolig familieliv på stranden. Biarritz ble i så måte en ferieby for franskmenn flest, og er i dag svært populær om sommeren. I motsetning til på Rivieraen slipper du også å se bataljonen av cruisebåter og private luksusskip i havnene her, om det er noe du finner plagsomt.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer