Christiania forsvinner

Har du ennå ikke besøkt Christiania i København, bør du ta en tur snarest. Om et år er det ikke sikkert at den idealistiske Fristaden er der lenger.

Christiania har egne lover og eget styre ...
Christiania har egne lover og eget styre ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristaden Christiania har levd sitt eget liv i 31 år. Her har man sin egen lov, beboerne bestemmer selv hvordan livet i Fristaden skal være. Her råder det fulle anarki. Byen i byen startet som et sosialt eksperiment på begynnelsen av 1970-tallet og har vokst til å bli en av Københavns aller største turistattraksjoner.

Nå trues imidlertid Fristadens eksistens. Igjen. For det er ikke første gang at Christiania har blit truet med aksjoner mot Pusherstreet og såkalt "normalisering" av området. Politikerne har truet med dette i perioder gjennom hele Fristadens snart 32-årige historie.

Vekk med hasj og uavhengighet

Nå har den danske regjeringen igjen besluttet at det er på tide å komme hasjen til livs og "normalisere" bydelen. I umiddelbar fremtid ønsker regjeringen å komme det åpenlyse hasjsalget i Pusherstreet til livs. Her selges hasj og hasjprodukter helt åpent, fra et 20-talls boder. De danske myndighetene ønsker å få fjernet bodene og langerne, men kjøperne av stoffet er heller ikke trygge. Det er planlagt razziaer og aksjoner også mot kjøpere, og man tror at selv om straffen for besittelse av stoff til eget bruk kun er en bot, vil dette ha en sterk preventiv effekt..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer