CitySightseeing Oslo

Orker du ikke fast buss og slitsom guide med paraply er Oslo CitySightseeing-bussene et godt alternativ. Med den kan du også skreddersy din egen tur, og sløyfe attraksjoner du ikke på død og liv må få med deg.

Publisert
Sist oppdatert

CitySightseeing Oslo

Du har helt sikkert sett dem i London. De er røde dobbeldekkere med åpne tak. Nå har vi fått dem i Oslo også, til ære for turistene. Hver dag i sommersesongen går første buss fra Karl Johan, utenfor Universitet i Oslo, klokken 09.30. Helt til klokken 18.00 kjører bussene en fast, guidet rundtur i Oslo, som inkluderer stopp i blant annet Frognerparken, på Bygdøy og på Akershus. Du er fri og frank og kan hoppe av og på når du vil.

Bussen kjører ellers halvtimesruter og har tolv stopp på programmet.

Her går ruten:

1. Oslo Rådhus2. OSLO S3. Operaen4. Akershus festning v. cruiseterminalen5. DFDS-fergen6. Grand Hotel og Karl Johan7. Turistinformasjonen i Roald Amundsens gate8. Stortinget9. Slottet og Ibsenmuseet10. Bogstadveien (ved Dronning Astrids gate)11. Majorstuen t-banestasjon (Holmenkollen er stengt, derfor kjører ikke bussen opp hit)12. Vigelandsparken13. Norsk Folkemuseum på Bygdøy14. Vikingskipmuseet15. Kon Tiki og Fram-museene18. Aker brygge19. Nobels Fredsprissenter20. Rådhuset

 • Priser:
 • Dagspass (24 timers) koster for voksne 225 og barn 110 kroner. Familiebillett (2 voksne og opptil 3 barn) koster 600 kroner. (Prisene er oppdatert i juni 2009.)

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer