Coast Air konkurs

Haugesund (NTB): Styret i Coast Air besluttet i et møte natt til onsdag å slå selskapet konkurs. Alle flyginger med selskapet blir kansellert med umiddelbar virkning.

Her fløy Coast Air.Illustrasjon: Coast Air
Her fløy Coast Air.
Illustrasjon: Coast Air Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag slo styret i Coast Air selskapet konkurs med øyeblikkelig virkning. Alle flyginger er kansellert.

- Styret har begjært oppbud, og selskapet vil bli satt under konkursbehandling, opplyser operativ sjef Gunnar Ågren i Coast Air.

Ifølge eier Trygve Seglem blir omtrent 400 passasjerer berørt allerede onsdag. Hvor mange som blir berørt i tiden fremover har han ikke oversikt over.

- Passasjerene har i bunn og grunn tapt pengene sine. Dette er en vanlig konkurs, sier Seglem til NTB.

Negative resultater

- Konkursen er et resultat av en dramatisk og uventet økning av negative resultater i fjerde kvartal, sier Seglem.

Han ble overrasket over at situasjonen var så dårlig.

- Paradoksalt nok kom dette som et resultat av en kraftig økning i aktiviteten. Flykostnadene har fått en dramatisk økning, og vi har ikke greid å imøtekomme det. Ut fra de resultatene vi har fått inn finnes det ikke grunnlag til å gå videre, sier Seglem.

Selskapets avtale med pilotene blir trukket fram som en del av problemet.

- Vi har i lengre tid prøvd å få til en mer fleksibel avtale med pilotene, men de har ikke vært villige til å møte oss. Det har bidratt til beslutningen, sier Seglem.

Mister jobben

Ifølge Seglem mister nå rundt 90 medarbeidere jobben.

- Det er forferdelig trist. Vi har slitt i mange år, og nå må vi stenge. Mange har jobbet hardt i den senere tid, men vi har ikke noe valg, sier Seglem.

Selskapet har en stall på åtte fly. Alle er inntil videre satt i hangarene.

Coast Air ble opprettet i 1975 og er Norges fjerde største flyselskap. Selskapet har hatt flyginger til og fra Haugesund, Stord, Bergen, Fagernes, Røros, Trondheim, Oslo, Sandefjord, København og Gdansk.

Fredrik.Gronningsaeter@ntb.no


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer