Cocoloco karneval

BARRANQUILLA/COLOMBIA (DinSide): Se partybildene fra karnevalet i Karibia hvor halvannen million mennesker deltar. En vill kaosopplevelse. 2006-karnevalet har vært i gang i en måned. Fortsatt er det en uke igjen med party og moro.

Publisert
Sist oppdatert

- Iiiiiiiik, nå kommer hun!

Ungene hyler, mannfolka plystrer og damene dåner når flåten med karnevalsdronninga María Angélica Gonzáles paraderer langs gate 73 i Barranquilla, Colombia.

María Angélica Gonzáles rister på de fjærprydete og generøse attributtene, og assistentene hiver ut bilder av henne til det ekstatiske publikumet.

- Gi meg det!- Nei, det er mitt!- Jeg vil og ha!!!

Men så kommer neste parade; en trupp knallgule leoparder som rister til mapalérytmene; svetten spruter.

>> BILDESPESIAL: 30 grader varme, cumbia og rom

UNESCO

Det årvisse karnevalsspetakkelet i Barranquilla er ikke like kjent som sin fetter i Rio de Janeiro, men i 2003 fikk arrangementet et løft gjennom å bli satt på UNESCOS prestisjefulle liste over Masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity;

- Årets karneval er i år (2005) ekstra stort ettersom det er første gang vi virkelig arrangerer dette med UNESCO. Vi venter naturligvis at det blir bedre og bedre for hvert år, sier en ung gutt, med et stort glis fra øre til øre.

Hvert år feires karnvalet i henhold til den religiøse kalenderen. Men når karnevalet egentlig starter er det vel ingen som er helt sikre på. Startet karnevalet da årets offisielle karnevalsdronning Kathy Fleich Guinovart ble kronet i august? Eller i januar når det avholdes fester som feirer de ulike dansene eller de lokale karnevalsdronningene? Eller når batalla de flores - den store tradisjonelle paraden hvor 200 flåter rister gjennom gatene til rytmene av cumbia, conga, mapalé, puya og porro? Barranquilla-befolkningen kaller denne paraden det største organiserte kaoset på planeten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.