Color Line bygger søsterskip til «Color Fantasy»

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Color Line har besluttet å bygge enda en jumboferje. Båten blir søsterskipet til «Color Fantasy», som rederiet tok i bruk 3. desember 2004.

Color Fantasy ved verftet i Åbo, Finland.
Color Fantasy ved verftet i Åbo, Finland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Først og fremst er det markedsmottakelsen i Tyskland som har gjort at vi har besluttet å bygge en ny storferje, opplyser informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til NTB.

Rederiet har tidligere sikret seg en opsjonsavtale med Aker Yards i Åbo i Finland om bygging av en søsterferje til «Fantasy». Denne avtalen går ut i desember i år, men allerede nå har rederiets eier Olav Nils Sunde og Color Line-ledelsen besluttet å ta opsjonen i bruk.

Endelig signering av byggeavtalen skjer i juni, og beregnet leveranse er slutten av 2007.

2,5 milliarder

Det nye skipet er beregnet å koste vel 300 millioner euro - vel 2,5 milliarder kroner. Det er noenlunde det samme som «Color Fantasy» kostet rederiet.

Den nye storferja skal i utgangspunktet bygges som et søsterskip til «Color Fantasy», men informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen ønsker ikke å gå inn på enkeltdetaljer.

- Vi vil i tiden fram til juni vurdere våre erfaringer med «Fantasy», blant annet om det er behov for endret passasjerkapasitet, sier han.

Når alle skipets køyer i de forskjellige lugartypene er opptatt, er det 2.770 passasjerer om bord. Skipet er bygget og innredet som et cruiseskip, men har til forskjell fra andre cruiseskip også bildekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer