Color Lines superferge er klar

Kristiansand (NTB): Color Line har overtatt det nye skipet Superspeed 1, etter flere måneder med forsinkelser. 13. mars skal det settes inn på ruten Kristiansand-Hirtshals.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye superfergen, som er bygget ved verftet Aker Yards i Rauma i Finland, setter kursen for Kristiansand torsdag 28. februar, og vil ankomme byen lørdag 1. mars.

Etter planen skulle Superspeed 1 vært levert før jul, men elektronisk støy fra kontrollenheten som styrer baugpropellene, førte da til at skipet ikke kunne godkjennes av Direktoratet for sikkerhet og beredskap.

Fram til dåpen 12. mars skal skipet testes. Det skal erstatte Christian IV.

Sniktitt på Super Speed

Et likt skip, Superspeed 2, er under bygging ved det finske verftet. Det skal i juni settes inn på ruten Larvik-Hirtshals.

De nye skipene har en servicefart på 27 knop, og vil kutte reisetiden ned til tre timer og 45 minutter mellom Larvik og Hirtshals, og tre timer og 15 minutter mellom Kristiansand og Hirtshals.

- Med en lengde på 211 meter, kapasitet på bildekk tilsvarende 3,9 kilometer og plass til cirka 1.900 passasjerer vil de nye skipene øke Color Lines kapasitet vesentlig på de aktuelle strekningene, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer