Concorde – Silver Service!

Concorde ble bygget for å være annerledes, og har vært raskere, bedre, dyrere og mer glamorøs i 27 år.Tekst og bilder: Pål Sigurd Anthonsen

Publisert
Sist oppdatert

Kostnadene ved å utvikle Concordeflyet har vært enorme. Drivstofforbruket er himmelhøyt. Dette medfører billettpriser hinsides all annen transport. Tur/retur London New York koster cirka 84.000,- norske kroner. De færreste av oss har brent av en slik mengde penger i høyere tempo. Tatt i betraktning at reisende med Concorde bare er i luften i litt over tre timer hver vei, er dette noe av det dyreste du kan gjøre.

Få med deg Pål Sigurd Anthonsens opplevelser – i Concorde fra London til New York

Ekstraservice

Mennesker som er villige til å betale en slik sum for billetten forventer noe mer. Det har de også hele tiden fått om bord på Concorde. Det er ikke uten grunn at flyet assosieres med kjendiser og celebriteter. Opplevelsen starter da du bestiller billetten. Eget telefonnummer åpent 24 timer i døgnet er tilgjengelig for deg. Billetten blir levert i et eget, spesiallaget cover i tykk hvit papp, ikke den tynne papirfillen du er vant til å få. Ta en kikk på billetten og du ser at selv flightnummeret er eksklusivt; BA01. Egen innsjekkingsskranke på Heathrow kun for Concordepassasjerer. Første klasse må gå lenger bort! Egne bagasjemerker i tykk plast eller aluminium forteller de andre passasjerene at du er blant de få. I en periode fikk du til og med bagasjemerke i rent sølv!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer