Cool kunst i Gamla Stan

I Stockholms kjøligste galleri lar du deg forføre av iskunst og - 6 C. Mens du nipper til en forfriskende drink legger du deg ned i en seng av is eller beundrer ismaleriene. Ice Gallery er verdens eneste permanente isgalleri.

Mats Indseth skaper en magisk atmosfære i Ice Gallery. Foto: Cecilie Leganger Foto: Cecilie Leganger
Mats Indseth skaper en magisk atmosfære i Ice Gallery. Foto: Cecilie Leganger Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stockholm bader i sommersol. En oase av fargerike blomster, utepils og glitrende sjø. Rundt fontenene flokker soltilbederne seg med iskrem og solbriller, og på Stortorget klirrer det muntert i hvitvinsglass.

I Österlånggatan 41, midt i hjertet av Gamla Stan, er stemningen og temperaturen derimot en helt annen. I Ice Gallery stiger du rett inn i isødet og Kong Vinters verden. Galleriet, som er verdens første i sin sjanger, skal gi en følelse av at man er midt ute i isen. I kledd en skreddersydd eskimodrakt kryper du inn i et simulert isrom. Det -6 C grader kalde rommet, med sine 13 tonn med is fra den lapplandske byen Jukkasjärvi og elven Torne, fungerer som et showroom for eksotiske Ice Hotel.

Polarnatt

Året rundt kan du beundre vegger, møbler og skulpturer i blank og blå is. Med en oppfriskende "drink in the rocks" servert i et kubeglass av is, kan du denne sommeren la deg forføre av Mats Indseths utstilling, "Verk i tema John Bauer." Indseth er inspirert av Bauers malerier fra malmgruvene, og hans skulpturer av reinsdyr og eventyrfigurer i krystallklar is gir rommet en magisk følelse av polarnatt og saga. En seng er også hugget inn i isen, i kledd en reinsdyrfelle, og der kan man legge seg ned og slappe av. I seks minusgrader, riktignok.

Ingenting er som en vargtass in the rocks Foto: Cecilie Leganger Foto: Cecilie Leganger
Ingenting er som en vargtass in the rocks Foto: Cecilie Leganger Foto: Cecilie Leganger Vis mer


Ice Gallery er friskt og inspirerende og vel verdt et besøk. Sports Illustrateds årlige bademoter er blant annet skutt midt blant galleriets isvegger og skulpturer. Revitalisert og vel ute i plussgradene og de brosteinsbelagte gatene i Gamla Stan, vil du muligens også vurdere en tur til Jukkasjärvi og Ice Hotel til vinteren.

Informasjon
Navn: Ice Gallery
Adresse: Österlånggatan 41
i Gamla Stan, Stockholm
Telefon: 0046-08-7905500
Nettsted: www@ice-gallery.com
Åpent: Hver dag fra 1100 til 1700.

Les mer om is:
Whisky in the rocks. Fra verdens første isbar.
Se bilder fra isbaren i Stockholm
Ishotell i USA lagt på is
Flere artikler fra Norden

Les mer om kunst:
Surrealistisk i Paris
Det moderne museet i Paris
Verdens villeste vitamindose

Eksterne lenker:
Ice Hotel
Nordic Sea Hotel, med isbar

Reinsdyr i krystallklar is. Foto: Cecilie Leganger Foto: Cecilie Leganger
Reinsdyr i krystallklar is. Foto: Cecilie Leganger Foto: Cecilie Leganger Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer