Corona på ferie

Corona-felle

Dette skal du gjøre dersom du får corona når du er på reise.

DRØMMETUREN: Ferien kan ende med at du må holde deg unna solsengen, og i stedet holde hotellsengen. Foto: Odd Roar Lange
DRØMMETUREN: Ferien kan ende med at du må holde deg unna solsengen, og i stedet holde hotellsengen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien er på frammarsj igjen, og norske myndigheter regner med at en ny coronabølge er på vei i Norge.

For mange er dette riktig dårlig nytt med tanke på forestående reiser. Noen skal på storbyferie, andre skal besøke familie mens andre igjen setter kursen mot varmere strøk. Reisemål som Gran Canaria, Vietnam og Kapp Verde er populære reisemål når høst- og vintermørket legger seg over landet her hjemme.

Men hva skal du gjøre dersom du blir syk rett før du skal reise? Eller, hvis du blir syk på reisen. Og hva dekkes, og hva dekkes ikke av reiseforsikringen.

DinSide gir deg noen gode tips med på reisen.

Dette er ditt ansvar

Husk at det alltid er ditt eget ansvar å holde deg oppdatert på de aller siste reiseråd, regler og lover som gjelder på reisemålet. Ta det ikke for gitt at nettsida til flyselskapene og reiseselskap er oppdatert.

Du kan komme til å bli avvist ved flyplassen dersom du ikke har alt i orden, og du bør alltid sjekke de respektive lands offisielle reise- og helsesider et par dager før du reiser.

Innreise til Norge

Det er ingen coronarestriksjoner ved innreise til Norge. Her gjelder de samme reglene som de som gjaldt før coronapandemien, og du kan lese mer på UDI.no for generelle regler ved innreise til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer