Reise med barn:

Coronapass: Nå er det nytt

Og slik finner du barnas coronasertifikat på den enkle måten.

ENKLERE Å REISE MED BARN: Coronasertifikatet til barna varer lenger - og blir lettere å finne. Foto: Odd Roar Lange
ENKLERE Å REISE MED BARN: Coronasertifikatet til barna varer lenger - og blir lettere å finne. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påskeferien er like om hjørnet og mange skal reise til utlandet de neste dagene. Reglene for bruk av coronasertifikat er ulike fra land til land.

Og nå er reglene endret for barn som skal reise.

Det viktigste rådet alltid å sjekke de oppdaterte reglene i landet du skal reise til. Det er alltid den reisende selv som har ansvar for å holde seg ajour på reglene, og dersom du må avbryte reisen eller ikke kommer inn i landet du skal besøke, så må du selv bekoste hjemreisen. Og dette dekkes ikke av reiseforsikringen.

Bruk nettsiden eller appen Reopen EU eller Reiseklar-appen til Utenriksdepartementet for å holde deg oppdatert.

Barn under 18 år trenger ikke oppfriskningsdose

EU har nylig besluttet nylig at barn under 18 år har gyldig coronasertifikat i ubegrenset tid etter grunnvaksinasjon, altså etter to vaksinedoser, eller etter én dose for de som har dokumentert gjennomgått coronasykdom.

Dette bekrefter Folkehelseinstituttet på sine hjemmesider.

EU har oppfordret alle land til å tilpasse sine egne regler til dette så fort som mulig, og alle land må ha oppdatert reglene senest onsdag 6. april 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer