Reiseråd påsken 2021

Coronaregler for hytter og hotell

Dette er smittevernreglene som gjelder for innenlandsreiser fram mot påsken 2021.

PÅSKEFERIE? I de nasjonale påskeferierådene er det presisert at personer som kommer fra kommuner med høyt smittenivå, ikke bør reise på hotell eller andre overnattingssteder der mange samles, og at overnattingsbesøk frarådes. Men det er ikke forbudt. Foto: NTB
PÅSKEFERIE? I de nasjonale påskeferierådene er det presisert at personer som kommer fra kommuner med høyt smittenivå, ikke bør reise på hotell eller andre overnattingssteder der mange samles, og at overnattingsbesøk frarådes. Men det er ikke forbudt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hytter og hotell. Husstander og kohorter. Mer smitte og lokale regler. Mange er usikre på hvilke regler som gjelder for innenlandsreiser fram mot påsken.

Etter at regjeringen la fram sine råd og anbefalinger for påskeferien forrige uke, har smittesituasjonen forverret seg drastisk flere steder. Oslo strammet inn ytterligere etter over fire måneder med svært inngripende tiltak. Det er innført forbud mot å ta imot mer enn to gjester i hjemmet i hovedstaden.

I Viken har alle 51 kommuner innført strenge tiltak. Tiltakene rammer 1,2 millioner innbyggere i fylket, og mange hyttekommuner må stenge ned. En rekke andre kommuner i andre deler av landet har også en alvorlig smittesituasjon, som Bodø og Haugesund.

Men rammene for hva man kan gjøre i påskeferien, er fortsatt de samme, ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Begrense unødvendige reiser

Myndighetene har på det sterkeste anbefalt folk om ikke å reise utenlands. Rådene her omhandler derfor bare innenlandsreiser.

Reglene og rådene for innenlandsreiser er de samme som de var før de lokale innstrammingene, selv om smittetallene fortsetter å stige raskt. Det innebærer å begrense unødvendige reiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer